Vücut Tekniği Ve Futbol (3)

0
53

Değerli okurlarım, gerek sporda gerek günlük yaşamımızda bir şeyi öğrenebilmek için iyi bir zamanla beraber, konuyu en anlaşılır yerinden yani en kolay yerinden başlamak gerekir. O zaman hangi konu işleniyorsa, anlatmak da dinlemek de oldukça kolaylaşır…

-Teknik eğitim mümkün olduğu kadar erken saatlerde verilmelidir. Zira erken saatlerde sporcu daha alıcıdır. Bir sporcu kendisine kazandırılan teknik bilgileri ve gelişmeleri spor hayatı boyunca devam ettirmelidir.

-Teknik eğitimler (teknik antrenmanlar) ısrarla ve doğru olarak öğretilmelidir. Yanlış öğretilmesinde, düzeltmesi çok zordur.

-Futbolcu yorgunsa eğitim verilmez. Dinlenmiş organizma harekette teknik koordinasyona imkân verir.

-Teknik hareketler belli bir zamanda öğrenilmemişse ısrar etmemeli, dinlendirdikten sonra devam etmelidir.

-Teknik antrenmanlar, müsabaka gibi addedilmelidir.

-Teknik hareketlerde, yanlışlar anında belirtilmelidir.

-Teknik antrenmanlarda, ağır yüklemelerden kesinlikle kaçınılmalıdır. O antrenmanda ağır yüklemelerden futbolcu bir şey kazanamaz.

-Modern futbolda, tekniğin önemi sık-sık vurgulanmalıdır.

Efendim, yerel futbolumuzda amatör takımlarımız ve hatta profesyonel takımların teknik ve vücut tekniği çalışmaları yapıp yapmadığından emin değilim. Hepsi de topla antrenman yapıyorlar. Gözlemlerim odur. Yeni sezonda amatörlerimizle yakından ilgilenmeyi düşündüğümden, onarın antrenmanlarına sık-sık gitmeyi planlıyorum.

Teknik, fizik kapasitesiyle doğrudan ilgilidir. Başka bir ifadeyle, fiziği iyi, tekniği vasat ya da tekniği iyi fiziği iyi değil. İkisinde de başarısızlık söz konusudur. Bir futbolcunun fiziği, tekniği de oldukça iyi olmalıdır. Birleşik global hareketlerin figürlerini çok iyi koordine etmek gerekir. Bunları beceremeyen futbolcular, futbolun istediğini veremedikleri gibi oynadıkları takımada kendilerine bir yararları dokunmaz.

Futbol, maharet ve güç isteyen bir spor olduğundan, öğretilmesi planlanan hangi hareket olursa olsun, fizik gücüne ihtiyaç vardır. Teknik hareketlerde gücün önemini yarın ki sayımızda sizlere ayrıntılı biçimde sunacağım.

Bildiğiniz gibi, teknikten yoksun kondisyonun fazla bir işe yaramayacağını biliyoruz ama güçten yoksun bir tekniğin de fazla işe yaramayacağını bilmeliyiz. Futbol, temaşası en yüksek olan bir spordur. O nedenle her şeye ihtiyaç gösterir. Bu işi ciddiye almak şarttır.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here