“Vizyonumuzun Tanıtılmasına Önemli Katkılar Sağlıyorsunuz!”

0
70

mkü-iftar3MKÜ Rektörü Güder, Basın Mensuplarıyla İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) tarafından Tayfur Sökmen Kampusunda ‘3. Basın Buluşması’ iftar yemeği düzenlendi. Hatay basının temsilcileri düzenlenen iftar yemeğinde MKÜ yöneticileri ile bir araya geldi. Geleneksel hâle gelen iftar yemeğine, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Can ve Prof. Dr. Hüseyin Gözübenli’nin yanı sıra Hatay’da görev alan çok sayıda ulusal ve yerel basın temsilcisi katıldı.

İftar yemeğinde basın mensuplarına yönelik bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder; “Mustafa Kemal Üniversitesi ailesi olarak sizlerle birlikte olmaktan her zaman çok büyük mutluluk ve gurur duyduk. Sizler üniversitemizin kuruluş aşamasından şu ana dek çok değerli katkılarınızla hep bizimle oldunuz. Hizmetlerimizin sizler tarafından çok büyük bir dikkatle takip edildiğini, bu takip neticesinde gerek sizlere yerinde haber alma şansı sunduğumuz konularda, gerekse sizlerin araştırmacı gazeteci kimliğinizle ortaya çıkardığınız, dikkatle takip ettiğiniz tüm konularda Hatay’ımızı, halkımızı ve üniversiteden yararlanmakta olan üçüncü tarafları son derece yüksek kalitede bilgilendirdiğinizi, haberle doldurduğunuzu ve üniversitenin ürettiği iş ve hizmetler ile ortaya koyduğu vizyonun, perspektifin tanıtılmasına önemli katkılar sağladığınıza inanıyoruz” dedi.

mkü-iftar6

Üniversite faaliyetleri için, etik anlayış ve hukuk üstünlüğünün yanında, şeffaflık ilkesine de büyük önem verdiklerini kaydeden Güder; “Göreve geldiğimden bu yana bizi eleştirenlere de teşekkür ettik. Eğer düzeltilmesi gereken bir şey varsa bunu düzeltme yoluna gittik. Eleştiri karşısında ‘buyurun gelin, kapımızı inceleme adına size açalım. Eğer eleştirdiğiniz konular hala devam ediyorsa, eleştirilerinizi sürdürün’ dedik. Bu bizim üniversite olarak şeffaflık politikamızın bir gereğidir, bunu sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Hedeflerini hayata geçirebilmek için üniversitenin akademik ve idari kapasitesini her geçen gün yenileme ve güncelleme anlayışı ile hareket ettiklerini de kaydeden Rektör Güder; “Üniversite olarak ortaya koyduğumuz vizyon, öncelikli olarak iyi bir yönetim anlayışının üniversiteye tesis edilmesidir. Bu anlamda rehberimiz öncelikli olarak etik anlayışın egemen kılınmasıdır. Katılımcılık, objektiflik ve çoğulculuk da önceliklerimiz arasındadır. Herkesin düşüncesini, inancını ve yaşantısını serbestçe açıklayabildiği hatta yaşayabildiği kurumsal yapıyı ve üniversite ortamını oluşturmaya çalışıyoruz. İnanıyoruz ki herkes üniversitemizde anayasanın tanıdığı eşit hak ve şartlarda birinci sınıf vatandaştır. Varlığımızı ve birliğimizi yükselterek büyüttüğümüz sevgi ve özlemlerin, geleceğe dair beklentilerin, Ramazan ayının bu kutsal atmosferinde hepimiz için gerçekleşmesi dileğimizdir” şeklinde konuştu.

mkü-iftar4

Konuşmasında Suriye ve Ortadoğu’da son zamanlarda yaşanan üzücü olaylara da dikkat çeken Rektör Güder; “Hepinizin gördüğü, şahit olduğu ve basından da takip ettiği gibi son derece üzücü bir dönemin içinden geçiyoruz. Bizim burada yaşadığımız huzur ve sükûn ortamının tüm İslam âlemine, tüm insanlığa yayılmasını yürekten diliyorum. Allah hepsine böyle güzellikleri yaşama imkânı versin” diye konuştu.

Ramazan ayıyla birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Rektör Güder,  basın mensuplarının 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı’nı da kutlayarak bundan sonraki dönemlerde de sık-sık bir araya gelme temennisinde bulundu. İftar daveti gazetecilerle toplu fotoğraf çekimi ve ardından hediye takdimiyle son buldu.

mkü-iftar5

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here