Başbakan Erdoğan Hataylılarla Buluştu

0
76

erdoğan antakya1“Biz Milletimizle Birlikteyiz”

Cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında geçtiğimiz hafta sonu ilimize geldi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve kent protokolü tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan Antakya İtfaiye Meydanında halka seslendi.

Olağanüstü güvenlik önlemleri alınan mitingde konuşan Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimine değindi. Erdoğan, muhalefetin ‘10 Ağustos geçse de şu işten kurtulsak’ dediğini öne sürerek, Ekmeleddin İhsanoğlu için ‘ithal aday’ benzetmesini yaptı.

Erdoğan; “Biz milletimizle birlikte, milletimizin içindeyiz. Muhalefet inanın şu 10 Ağustos bir geçse de bu işten kurtulsak diyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi, CHP’ye, MHP’ye büyük dert oldu. Çünkü kaybederlerse bunun bedelini ağır ödeyeceklerini biliyorlar. Taban şimdiden kaynıyor. Taban kendilerine dayatılan adaya itiraz ediyor. Bizim içimizden bir aday çıkaramadınız diyor, isyan ediyor. CHP-MHP’nin ortak adayı, ithal adayı dün kendisini destekleyen partilerin 9’a yükseldiğini söylüyor. Gerçekten bu işten çok uzak. Bu işi hiç mi hiç bilmiyor. CHP ve MHP’yi bir kenara koyun, 7 partinin oy oranı yüzde 1’e bile ulaşmıyor. MHP Genel Başkanı inanın en zavallı, en acınası günlerini yaşıyor. Getirdiler dışarıdan bir aday dayattılar. MHP boynunu büktü. Sorgusuz sualsiz bu adayı kabullendi. Şimdi toplumda hiçbir karşılığı olmayan marjinal partilerle yol arkadaşlığı yapmak zorunda kaldılar. MHP buna itiraz edemez, çünkü MHP bütün iradesini CHP’ye, Pensilvanya’ya kiralamış durumda. Ama benim MHP’li kardeşim buna çok güçlü şekilde itiraz edecek buna inanıyorum. İnşallah benim MHP’li kardeşim tıpış-tıpış değil, kendi iradesiyle sandığa gidecek, bu MHP yönetimine gereken cevabı orada verecektir. Bu tespih taneleri gibi dizilen partilere dikkat edin. Bunların tamamı eski Türkiye partileri. Bunların tamamı statüko partileri, değişim istemez. Türkiye’nin büyümesini istemez, aktif öncü ülke olmasını istemez. Bunlar reform istemez, demokrasi istemez, büyük ekonomi istemez” şeklinde konuştu.

erdoğan antakya2

12 yıl boyunca tüm mücadelelerinin Türkiye’nin büyümesi için olduğunu söyleyen Erdoğan; “12 yıl boyunca demokrasinin standartlarını daha da yüceltmek, toplumsal barışı güçlendirmek için mücadele ettik. Türkiye’yi dünya ve bölgesinde aktif, öncü lider bir ülke yapma mücadelesini verdik. Karşımıza çok büyük engeller, darbe senaryoları çıkardılar. Aştık. Çeteler mafya çıktı, onlara da gereken cevabı verdik. Komplolarla önümüzü kesmek istediler, hepsini geride bıraktık. Biz yeni Türkiye’ye inandık. Yeni Türkiye nedir? Yeni Türkiye, kardeşliktir. Yeni Türkiye, dayanışmadır. Yeni Türkiye, büyük ekonomidir. Yeni Türkiye, öncü ülkedir. Büyük ülkedir. Parası, bayrağı, pasaportu, itibarlı ülkedir. Büyük engellere rağmen biz bu yeni Türkiye’yi inşa ediyoruz ve inşallah milletimizle birlikte inşa etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Ortadoğu’daki çatışmalarda taraf olmadıklarını belirten Erdoğan, bombalardan kaçanlara 3.5 yıldır kapılarımızı açtığımızı, bazı illerde bunun sorunlar yarattığını bildiğini de söylerken; “Er veya geç Suriyeli misafirlerimiz evlerine döneceklerdir. Ensar olmanın gereği budur” dedi.

Filistin’deki gelişmeleri anlatırken de ülkelerin yöneticileri duyarsız kalsa da o ülkelerdeki halklarının protestolar yaptığına değinerek örnekler verdi. Müslüman ülkelerin Gazze’de olup bitenlere seyirci kalmasına tepkisini dile getiren Erdoğan; “Yok Şıa, yok Sünni. Ben Şıanın ileri gelenlerine hep söylerim. Bırakın dedim şu Şıalığı şu Sünniliği. Biz Müslüman’ız. O zaman bu ölümler niye?” dedi.

Erdoğan, Salı günü saat 11.00’de TBMM’de yapacağı grup konuşmasını herkesin dinlemesini istedi, bazı görüntüler göstereceğini, bunların Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü dönemine ait olduğunu açıkladı. Erdoğan ortak yayında söyleşiye çıkacağı iki televizyonun adlarını vererek, vatandaşların bunu izlemesini istedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here