Valiliğin Hazırladığı Belgeseller TRT’de Yayınlanacak

0
129

hatay belgeseli2Hatay’ın tanıtımına yönelik çalışmalar kapsamında hazırlanan “Hatay Devleti; Devletten Millete Bir Sadakat Öyküsü”, “St. Pierre” ve “Habib-i Neccar” belgeselleri TRT Belgesel kanalında yayınlanmaya değer bulundu.

St Pierre Kilisesi ve Habib-i Neccar Cami’yi anlatan belgesellerin yanı sıra hazırlanan “Hatay Devleti; Devletten Millete Bir Sadakat Öyküsü” belgeseli, kaynak kişiler, uzmanlar ve belgeler ışığında ilimizin yakın siyasi tarihine ışık tutuyor.

 Hatay Valiliği Yayınları’ndan çıkan, Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak hazırlanan 31 dakikalık belgesel; Hatay Devleti’nin, 10 ay 21 gün süre ile müstakil bir Devlet olarak idare edildikten sonra, Hatay Millet Meclisi’nin oy birliği ile Türkiye’nin 63. vilayeti olarak Anavatan’a katılımını konu ediniyor.

 Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Hatay’ın bağımsız bir Devlet iken kendi iradesi ve Hatay Millet Meclisi’nin oybirliği ile 1939’da Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlanmasının, bağımsız bir Devlet olarak kalmaktansa Türkiye Cumhuriyeti’nin sıradan bir ili olmayı tercih etmesinin önemli bir kadirşinaslık örneği olduğunu kaydetti. Lekesiz, bu kararı alan o günkü Meclis üyelerini rahmetle, minnetle ve saygıyla andığını belirterek; “Bu değerlerimizi işlemek, en doğru biçimde insanlığın hizmetine sunmak ve gelecek kuşaklara aktarmak en başta bizlerin görevidir. Hatay Devleti’nin tarihini anlatan bu belgesel filmin ilimizin kültür hayatına hayırlı olmasını diler, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Hatay Valiliği, değerlerimize sahip çıkmak ve iletişim kanallarını kullanarak daha geniş kitleler ile paylaşmak için gerekli çalışmaları sürdürürken, hazırlatmış oldukları 3 ayrı belgesel filmin, TRT Yayın Kurulunca “TRT Belgesel” Kanalı Belgesel Kuşağı’nda yayınlanmaya değer bulunduğu kaydedildi.

Valilik tarafından hazırlanan bu belgesellerin ilk yayın tarihleri ve saatleri ise şu şekilde açıklandı;

“Hatay Devleti; Devletten Millete Bir Sadakat Öyküsü” Belgesel Filmi 31 dakika, 20 Haziran 2014 Saat: 21.15. “Habib-i Neccar” Belgesel Filmi 25 dakika, 27 Haziran 2014 Saat 21.15. “Saint Pierre” Belgesel Filmi 18 dakika yayın saatinin henüz belirlenmediği kaydedildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here