Vali Lekesiz; “Sokullu Külliyesi Gibi Muhteşem Eserler Asla İhmal Edilmemeli”

0
97

payas külliyesi1Payas ilçesinde bulunan tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’ne doğru fonksiyonlar yüklenilerek, yeniden ihtişamlı günlerine kavuşturulması ve turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Vali Celalettin Lekesiz; “Sokullu Külliyesi gibi muhteşem eserler asla ihmal edilmemelidir” dedi.

Mimar Sinan’ın muhteşem eserlerinden biri olan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, denize konumu ve tarihi Payas Kalesi’nin hemen yanında yer alması dolayısıyla da son derece önemli bir yere sahiptir. Payas Belediyesi’nden Mimar Tuba Tutar Kablan, İç Denetim Uzmanı Bayram Oğuz Yıldızhan, Çekül Vakfı’ndan Mimar Alp Arısoy, Sanat Tarihçisi Zeynep Biçer ve Hatay Valiliği’nden İnşaat Mühendisi Atilla Özcan, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’i makamında ziyaret ederek, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, fikir alışverişinde bulundular.

Çalışmalarını birlikte yürüten Payas Belediyesi ve Çekül Vakfı heyeti, Payas’ta yapmış oldukları çalışmaları Vali Lekesiz ile paylaşarak görüş alışverişinde bulunurken, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nin mimari bölümlerini oluşturan han bölümü, tabhane odaları, arastadaki dükkânlar, imaret ve hamam bölümüne nasıl bir fonksiyon kazandırılacağı konusunda bilgi verdiler.

Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, tarihi ve kültürel zenginliklerimize sahip çıkmanın ve onları yeniden ayağa kaldırmanın, hepimizin görevi ve sorumluluğu olduğunu ifade ederek Çekül Vakfı ve Payas Belediyesi heyetine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Tarihi ve kültürel varlıklarımızın her birinin ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Vali Lekesiz; “Hele hele Sokullu Külliyesi gibi muhteşem eserler asla ihmal edilmemeli” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here