Hassa’da 300 Kişilik İftar Yemeği

0
244

hassa iftar yemeği1Hassa’nın Söğüt Mahallesinin en büyük ailelerinden Efendiler sülalesi, üç yıldır geleneksel hale getirdikleri iftar programını bu yılda düzenlendi. Yurdun dört bir köşesinden ikamet eden aile üyelerinin de katılım gösterdiği iftar etkinliğine üç yüz kişi katıldı.

Amanos Dağlarının eteğinde kurulu Hassa’nın en eski tarihi geçmişine sahip Söğüt Mahallesinde Efendiler sülalesinin düzenlediği iftara yoğun ilgi oldu. Aile bireylerinin maddi katkılarıyla düzenlenen iftar programına, yurdun dört bir yanında ikamet eden aile üyeleri de katıldı. Birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın hakim olduğu etkinliğin Ramazan-ı Şerif’in ruhuna uygun olması, Söğüt halkı tarafından takdirle karşılandı.

Küçük çocukların ve yaşlıların çoğunlukta olduğu ve gençlerin hizmet ettiği iftarda manevi hava etkisini yarattı. Üzüm Pekmeziyle meşhur Söğüt mahallesinde yapılan iftarda mevsimin ilk üzümü ve inciri ikram edildi. Hoca Mehmet Çolakoğlu,’nun yaptığı konuşmada; “Geleneksel hale getirdiğiniz bu iftar etkinliği, dinimizin tavsiye ettiği Ramazan ruhuyla birebir uyuşmuştur. Burada yapılan dualar da İnşallah makbul dualardandır. Bu etkinliğin bütün ilçemiz geneline yayılmasını, birlik beraberlik ve yardımlaşmamıza vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim” dedi. Yapılan duanın ardından da topluca teravih namazı için camiye gidildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here