Uzun; “Dokunulmadık Yürek Bırakmayacağız”

0
266

chp kadın kolları3CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Şelveda Uzun; “Dokunulmadık Yürek Bırakmayacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Şelveda Uzun, İskenderun İlçe Kadın Kolları ile bir araya geldi. CHP İskenderun İlçe Binasında, ilçe kadın kolları üyeleriyle bir toplantı düzenleyen Uzun, bazı açıklamalarda da bulundu.

2015 genel seçim sürecine girildiğini hatırlatan İl Başkanı Şelveda Uzun, bölgemiz için bu seçimin daha bir önem arz ettiğini vurguladı. Uzun; “Komşumuzda ve Ortadoğu’da olan iç savaş bölge insanını madden ve manen iyice yıpratmış durumda. Yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Hatay, liberal söylemlerin artık bu halkı yansıtmadığını, insan odaklı sol siyasete bu halkın aç olduğunu verdiği oylarla Türkiye’ye haykırdı” dedi.

Kadınların siyaset ve sosyal yaşamdaki önemine vurgu yapan Uzun; “Evet geçmiş seçimlerde Hatay rüştünü ispatladı ama bizlerin kadın kimliği olarak, kadın cinayetlerinin artmasına, kadın olarak eteğimizin boyu, başımızın örtüsü ile nemalanan erk siyaseti ile de sorunumuz var. Ve biliyoruz ki bir kadın her eve girebilir erkeğini ve çocuğunu daha çabuk etkileyebilir. Kendisi yaşamasa bile karşısındaki kadının veya insanın yaşadıklarını hissedebilir” şeklinde konuştu.

Çalışmalarına yoğun bir şekilde başladıklarını da duyuran Uzun; “Henüz adaylarımız belli olmadan Türkiye’nin dört bir yanındaki Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak kendimize bir program hazırladık. Ve girilmedik ev, çalınmadık kapı, dokunulmadık yürek bırakmayacağız dedik ve yola çıktık. Bugün de İskenderun’da Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş, yüreği kocaman İskenderunlu kadınlarımızla birlikteyiz. Çalışmalarımıza start vereceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here