“Hataylıların Elektrik Kesintisi Mağduriyeti Acilen Giderilmelidir”

0
114

mevlüt dudu (5)Milletvekili Dudu, İlimizde Sık Sık Yaşanan Elektrik Kesintilerini Meclise Taşıdı

CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, Hatay ili ve ilçelerinde halkı canından bezdiren elektrik kesintileriyle ilgili olarak Enerji ve  Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın cevaplaması amacıyla TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

Önergesine kısa bir açıklama yaparak başlayan Vekil Dudu, bölgede süreklilik kazanmış olan elektrik kesintilerinin halkı canından bezdirdiğini, işini ve yaşamını olumsuz etkilediğini dile getirdi. Planlı yapıldığı söylenen kesintilerden çok, plansız ve arıza kesintileri yaşandığını da ifade eden Vekil Dudu; “Bu kadar çok  bakım yapılıyorsa bu bakımlar sonucunda arızalar neden giderilemiyor. Kesinti üstüne kesinti, ama ortada ne bir düzelme var ne kesintilerde azalma. Bu konu en kısa zamanda çözülmeli ve Hataylıların elektrik kesintisi mağduriyeti acilen giderilmelidir” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Hatay ili ve ilçelerindeki elektrik kesintilerinin sebepleri ve çözülmesinin sağlanması amacıyla verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi;

“1.Hatay ili ve ilçelerinde, kısa ya da uzun süreli olarak meydana gelen elektrik kesintilerinin sebepleri nelerdir?

2.Elektrik dağıtım işlerinin özel şirketlere verilmesinin elektrik kesintilerinin artmasında herhangi bir etkisi olmuş mudur?

3.Bölgede faaliyet gösteren trafo ve elektrik dağıtım hatlarının ilk yapılış tarihi nedir? En son bakım ve kontrolleri ne zaman yapılmıştır?

4.Hatay ili ve ilçelerinde ortalama olarak ayda kaç kez arıza ve bakım çalışması nedeniyle elektrik kesintisi uygulanmaktadır?

5.Ortalama bir bakım çalışması için yaklaşık olarak kaç saatlik bir kesintiye ihtiyaç duyulmaktadır?

6.Hatay ili ve ilçelerindeki elektrik kesintilerinin halkın yaşamını olumsuz etkilememesi amacıyla şimdiye kadar herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?

7.Bölge halkının elektrik kesintisi ile ilgili şikayetlerine “bakım yapılıyor” diye verilen yanıtlara, bölge halkının; “bu kadar bakım yapılıyor, neden hala bu kadar çok elektrikler kesiliyor?” sorusuna nasıl bir cevap vereceksiniz?

8.Arıza yada bakım çalışması olduğu söylenen ancak daha önceden haber verilmeyen kesintiler nedeniyle halkımızın yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi adına acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?

9.Hatay ili ve ilçelerinde tüm yaşamı olumsuz etkileyen elektrik kesintilerinin çözümlenmesi için acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here