Uygulanmak İstenen Proje, Eğitimi Yap Poz Haline Çevirdi!

0
75

Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Kuş, Eğitim Sistemini Eleştirdi

Eğitimde yaşanan bazı aksaklıklara değinen Eğitim-İş Sendikası İskenderun Temsilcilik Başkanı Hasan Kuş, ilköğretim okullarına ödenek ayrılmamasından, Alo 147 ihbar hattına ve mevcut iktidar parti döneminde 4 Milli Eğitim Bakanının değişmesine kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Sendika Başkanı Kuş, ilköğretim okullarına ödenek olmaması ve aidatlarında yasaklanması ile okullardaki sıkıntıların daha da arttırdığına vurgu yaparak; “Temizlik işleri ile uğraşan hizmetliler SGK’lı mı? O bile muamma. Birçok okulda ödenek ve hiçbir gelirleri olmadığı için sınıf temizliklerini sınıf anneleri yapmaktadır. Sınıf anneleri, çocuklarının eğitim gördüğü sınıfları temizliyorlar” dedi.

İsimsiz Şikayetlerde Bile Soruşturma Açılıyor

Alo 147 ihbar hattına gelen isimsiz şikâyetler de dahi şikâyet edilen okul idarecisi veya öğretmen hakkında, savunması dahi alınmadan soruşturma başlatılmasının sıkıntı yarattığını da söyleyen Başkan Kuş; “Bu durum öğretmenleri itibarsızlaştırmaktır. Böyle bir şikâyet var ise, okul idaresine veya o bölgede bulunan Milli Eğitim Müdürlüklerine şikâyetlerini dile getirebilirler. Eğer halen sorun çözülmüyorsa da mahkemeler var. Görevini kötüye kullanan, yanlış yapan tabi ki cezalandırılsın. Buna hiçbir şekilde karşı değiliz ancak sorgulanmadan öğretmenlerin hakkında soruşturma açılması hiç adil değildir. Bu hattın kapatılması gerekiyor veya bu hat Bakanlığa değil de o bölgenin Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olabilir. Direk bakanlığa bağlanması yanlıştır.

İktidar, 3. Döneminde 4 Milli Eğitim Bakan Değiştirdi!

Mevcut iktidar döneminde 4 Milli Eğitim Bakanının değiştirilmesi, uygulanmak istenen projenin eğitimi yap poz haline çevirip kaosa sürüklemektedir. Bakanlar da bu uygulamaya dayanamadıklarından yıpranıyorlar. Bakanların iyi veya kötü olduklarından değil, yaptıkları projenin yanlış olduğundan değişiklikler olmaktadır. Ayrıca uygulanmakta olan 4+4+4 eğitim sisteminin de eğitime hiçbir şekilde olumlu katkısı olmamıştır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here