“Önümüzdeki Yerel Seçim Türkiye’nin de Rotasının Belirlenme Seçimi”

0
47

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap ‘Eğitim Paneli’nde Önemli Mesajlar Verdi…

Geçtiğimiz hafta sonu kentimize gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP İskenderun ilçe gençlik kolları tarafından belediye kültür sarayında düzenlenen ‘Türk eğitim sistemi’ konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, son dönemde CHP’ye bazı medya kuruluşlarının ciddi saldırılarının olduğunu ileri sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Gençlik Kolları’nın düzenlediği ‘Türk Eğitim Sistemi’ konulu panel Pazar günü İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi. Panele CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, CHP PM üyesi ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Pişkin, Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Hatay Milletvekilleri Mehmet Ali Edipoğlu, Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl, CHP il ve ilçe yöneticileri, belde belediye başkanları, belediye meclis ve il genel meclis üyeleri, esnaf ve meslek oda, sendika başkanları, partililer ve davetliler katıldı.

Moderatörlüğünü CHP PM üyesi ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Pişkin’in üstlendiği panele konuşmacı olarak Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Hatay Milletvekilleri Mehmet Ali Edipoğlu, Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, 94 yıldır ayakta duran Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklü bir parti olduğunu belirtti. Bu durumun dünyada sadece 2-3 örneği olduğunu vurgulayan Matkap, “CHP, lidere dayalı bir parti değil. CHP, üyelerine, örgütüne, kadrosuna ve programına dayalı bir parti… CHP’liler farklı çıkarlar için bir araya gelmiş insanlar değil, Kurtuluş Savaşı dönemlerinde bağımsızlık arayışında ve yeni bir devlet kuruluş aşamasında kendiliğinden doğan bir yapı. Dolayısıyla hiçbir parti CHP’ye benzemiyor. Almanya’da örneği var ama bu kadar köklü bir parti yok” diye konuştu.

Matkap, hükümetin dış politikasını eleştirerek, Hatay’da iflasların, işsizliğin, boşanmaların peş peşe geldiğini ve ilin felakete sürüklediğini iddia etti. Yerel seçimlerin kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Matkap, “Yerel seçim için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu seçimlerde iki ayrı heyecan yaşayacağız. Birincisi kendi adayımızı seçtirebilmenin heyecanını yaşayacağız, ikinci yaşayacağımız heyecan ise, bu seçimler Türkiye’nin rotasını belirleyecek. Türkiye, 200 yıldır hedeflediği batı tipi çağdaş demokrasi yolunda ilerlemeye devam edecek ya da AKP’ye güç verilecekse Ortadoğu tipi bir otoriter rejime doğru ilerleyecek. Önümüzdeki yerel seçim sadece belediye başkanlarını belirleme seçimi değil, Türkiye’nin de rotasının belirlenme seçimi. Hep birlikte, her birimiz yönetici sorumluluğunda çalışmalıyız bunları anlatmalıyız” dedi. Matkap, yerel seçimlerde Türkiye’yi 12 bölgeye böldüklerini ve bin 429 yerde seçime gireceklerini kaydetti.

Panelde ise CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Ali Ediboğlu, Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP Parti Meclis Üyesi ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Pişkin katılımcıların sorularını yanıtladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here