Uyar; “Çanakkale Zaferi Şahlanan Bir Ulusun Destanıdır!”

0
80

CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümünü mesajında, zaferin vatan topraklarını korumak için şahlanan bir ulusun destanı olduğuna işaret etti. Uysal mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Dönemin en güçlü ordularına sahip devletlere karşı kazanılmış ve “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini tarihe mal eden ve binlerce şehidimizin kanla yazdığı tarihtir. Bu topraklar üzerinde oynanan oyunları Çanakkale’de bozan, Büyük Atatürk’ün komutanlığında başlayan ulusal direnişimizin bize kazandırdığı bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için dün olduğu gibi bugünde, gerekirse yarında şehitler vereceğiz. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen bir millet sadece tarihe altın harflerle yazılan bir zafer elde etmekle kalmamış bu zaferle birlikte geleceğini de kazanmıştır. Milletimizin istiklâlinin sembolü haline gelen bu zafer milletimiz için büyük bir onur kaynağı olduğu gibi, bu toprakları yurt bilen her insan için aynı zamanda bir ilham kaynağıdır. Tüm dünya Çanakkale’de bu inanca ve cesarete şahit olmuştur.

Biz bu şanlı destanı nesilden nesle aktararak, bu mukaddes emaneti daima hatırlayacak ve hatırlatacağız. Bu inançla Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünü en içten duygularla kutluyor; 18 Mart Şehitler Günü’nde bu mukaddes topraklar uğruna eşsiz bir mücadele örneği sergileyen, hiç çekinmeden canını ortaya koyan  tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyor aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here