Ünsal; “Çeteci Güçlerin Hedefi Haline Getirildik”

0
76

kesk açıklama1KESK Şubeler Platformu, 10 Ekim Katliamının Ay Dönümünde, Yaşamını Yitirenleri Anmak İçin Toplandı

İskenderun KESK Şubeler Platformu tarafından 10 Ekim’de Ankara’da yaşanan katliamı protesto etmek ve yaşamını yitirenleri anmak için dün Eski Bit Pazarı önünde basın açıklaması yapıldı.

Eğitim Sen Şube Başkanı, KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ünsal, Ankara katliamının ardından tam bir ay geçtiğini hatırlatarak, bu bir ayın da “en uzun ay” olarak tarihteki yerini aldığını vurguladı.

Platform adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Ünsal, terör saldırısında yaralanan ve bütün tedavileri yasal olarak devlet tarafından karşılanması gerekenlerden halen tetkik tedavi ücretleri istendiğini kaydederek; “İlgili makamlara yazdığımız uyarı yazıları görmezden geliniyor; telefonlarımız açılmıyor. Başbakan’a çağrıda bulunuyoruz. Bu ayıbı derhal düzeltin. Koruyamadıklarınızı daha fazla mağdur etmeyin” dedi.

Siyasi iktidarın, izlediği siyaset ekseniyle başta Suriye olmak üzere Ortadoğu’da da sorunların derinleşmesine, halklar arasında çatışmalı ortamların sürekli kendisini üretmesine neden olduğunu iddia eden Ünsal; “Çeteci, paramiliter güçlere direk/dolaylı destek ve yardım nedeniyle ülkeler kan gölüne çevrildi. Bizlerin ve diğer tüm muhalif kesimlerin bu politikaların eninde sonunda ülkemize yansıyacağı yönündeki uyarılarımız ciddiye alınmadığı gibi adım-adım yandaş medya eliyle çeteci güçlerin hedefi haline getirildik. Dolaysıyla 10 Ekim bu politikalardan ayrı ele alınamaz, değerlendirilemez. 10 Ekim katliamında hedef, emektir, barıştır, demokrasi talebidir.

Bizler, savaşın tam ortasında emek, barış, demokrasi dediğimiz için bize bir bedel ödetildi. Fail mi arıyoruz? Fail bellidir. Bu ülkede barış sesinin daha gür, daha yankılanan bir biçimde çıkmasından kimler rahatsız oluyorsa failler onlardır. Kimler hak arama mücadelesinden korkuyorsa, kimler sokakları emekçilere kapatmak istiyorsa failler onlardır. Açıkça ifade ediyoruz, Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç saldırılarının aydınlatılmaması, dosyalara gizlilik kararı koyarak karartılması 10 Ekim katliamına davetiye çıkartmıştır” dedi.

Ünsal, katliamı sonrasında Ankara Gar Meydanı ve çevresinin mevcut mekânsal biçimi ile sıradan bir mekân olmadığını ifade ederek; “Bu meydanın adı bundan böyle ‘emek barış demokrasi meydanı’dır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here