Özarslan; “Yetki Verin, Her Finans Kuruluşunda Hesap Açalım”

0
156

isçeid açıklama (1)Demir-Çelik Hissedarları Bir Araya Geldi

İSÇEİD Yönetimi, İSDEMİR yönetiminin hisseleri OYAK yönetimine devir etmesiyle, hisselerin borsaya girmesi ve kendi hesaplarına geçen hisselerin önüne yeniden engel çıkarılması nedeniyle bir toplantı düzenledi. Dernek binasında geniş katılımlı yapılan toplantıya İSÇEİD yönetim kurulu ve hisse sahipleri katıldılar.

Toplantıda İSÇEİD adına yönetim kurulu başkanı Bayram Özarslan, sorunlarını toplantıya katılanlara ve basına anlattı ve derhal çözüm beklediklerini ifade etti. Özarslan; “Biz 11 ay önce hisselerimizin borsada işlem görmesi için son aşamasına geldik. Bizler bir iki hafta içinde biteceğini beklerken, İSDEMİR A.Ş.’nin üs kurulu OYAK A.Ş. bu hisse olayını OYAK Finans kuruluşuna verdi. OYAK önce borsada işlem görmesi için kendi finans kuruluşunda hesap açtırma, daha sonra kota işlemini gerçekleştireceğini bana beyanda bulundu. Ben kendilerine; ‘hissedar arkadaşlar değişik finans kuruluşlarında hesap açtırdılar. Siz onlara kendilerine yetki verin oradan işlem yapsınlar’ dedim.

isçeid açıklama (4)

Nitekim ilk karar benim onlara önerdiğim şekildeydi. Daha sonra OYAK bizim hisselerimizi 14 yıl elinde tuttuğu yetmemiş gibi, bir çıkar peşinde koşarak ‘Hayır tüm finans kuruluşları olmayacak, bu işlemi sadece OYAK finans kuruluşu yapacaktır’ demiş. Bizi OYAK finans kuruluşunda hesap açtırmak zorunda bırakıyorlar. OYAK finans kuruluşuna hesap açtırmak ise günde 300 hissedarla sınırlıdır. Bu işlemler en az üç ay sürecektir. Bu kayıtlar yapıldıktan sonra kota işlemi yapılacaktır. Yani BORSA işlemi başlayacak, biz o zaman hisselerimizi alıp, satar hale geleceğiz.

Bu İSDEMİR hissedarların mağduriyeti yetti. Derhal aldığınız bu karardan vazgeçin. Tüm finans kuruluşlarına yetki verin, her finans kuruluşunda hesap açalım. O finans kuruluşu kota işlemini gerçekleştirsin. Biz OYAK finans kuruluşuna hesap açtırdıktan sonra başka finans kuruluşuna aktarmak istediğimiz zaman bizden 50 TL ücret alacaklarını belirtiyorlar. Bu bir soygundur. Ben Cuma günü SPK’dan görüştüm ve gerekli müdahaleleri yapalım dediler.  Bu yaptıkları yasal değildir. Bizi mağduriyete devam ediyorlar. Şayet bunda ısrar ederlerse biz hissedarlar olarak eylemlere başlayacağız. Yine biz şunu öneriyoruz: Günde 300 değil bin kişiyi kayıt yapsınlar bir iki hafta içinde kotaya girelim ve finans kuruluşlarında hissedarlarımız kendileri takip etsinler” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here