‘Üniversite Tercih Günleri’ Fuarı Açıldı

0
150

tercih günleri fuarı1İskenderun Belediyesinin etkinliği çerçevesinde, Eket Fuarcılık tarafından organize edilen  “Üniversite Tercih Günleri” fuarı dün Belediye 1 no’lu Sosyal Tesislerinde (eski Doğan Gazinosu) açıldı. Açılış töreninde konuşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, doğru üniversite seçiminin çocukların geleceği için çok önemli olduğunu söylerken, üniversiteleri de ticaretten önce, çocuklara katkı sunmaya davet etti.

Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin, doğru tercih ve karar almaları amacıyla İskenderun Belediyesi tarafından Üniversite Tercih Günleri düzenlendi. İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven’in de katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eket Fuarcılık Genel Müdürü Uğur Tok; “Üç yıldır yapmış olduğumuz üniversite tercih fuarını bu kez İskenderun’da 20’ye yakın üniversitenin katılımı ile gerçekleştiriyoruz. Burada devlet ve vakıf üniversiteleri stant kurarak, öğrencilere geleceğin mesleği ile ilgili üniversiteleri hakkında bilgiler verecekler” dedi.

tercih günleri fuarı2

Daha sonra söz alan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Doğru üniversite seçimi çocuklarımızın geleceği için çok önemlidir. Yüksek puan alıp da üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler de görüyoruz. O nedenle doğru seçim çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Stantları tek-tek gezen Belediye Başkanı Dingil, kendi de üniversiteler hakkında bilgiler aldı. “Eğitim için yapılacak her şeye varım” diyen Başkan Dingil, üniversite temsilcilerine de göndermede bulunarak; “Ticaretten önce, çocuklarımıza katkı sunalım” dedi.

Burada İskenderun Üniversitesinin de müjdesini veren Başkan Dingil; “İskenderun üniversitesi için bayağı yol aldık. Altyapısını oluşturduk. Belen’den Erzin’e kadar kendimize ait üniversitemiz yakın zamanda hazır olacaktır” diye konuştu.

Bu bölgenin insanı olanı İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sermin Örnektekin ile görüşen Belediye Başkanı Dingil; “Belediye bünyesinde Ar-Ge’yi kurdum. Şuan yeniden şekillenmeyi bekleyen bir kent var karşınızda. Gelişmekte olan kentimiz için sizlerden geniş kapsamlı bilgi ve deneyimlerinizden yararlanmak isterim. İskenderun’da cevher çok bunu zenginliğe dönüştürmek istiyorum. O nedenle üniversitenize, bu kent için işbirliği konusunda teklif sunmak isteriz” dedi.

tercih günleri fuarı3

Gerek şahsı gerekse üniversite olarak her türlü işbirliğine açık olduğunu dile getiren İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Örnektekin; “Yapacağımız işbirliğinde hatta Avrupa birliği projeleri kurup hibe olarak buraya gelmesine katkı sunarız. Biz Avrupa Birliği Delegasyonu ile ortak çalışıyoruz. Her konuda yapacağınız çalışmalarda sizinle üniversitemizin ekibi ile yardımcı olmaya hazırız. İskenderun’da da çok iyi zeki ve çalışkan öğrenciler var. Ama bunların iyi yönlendirilmesi gerekir” diye konuştu.

Üniversiteye hazırlanan öğrencilerde tanıtım stantlarını tek-tek gezerek, üniversiteler hakkında bilgi aldılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here