Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatı Yaz-Boz Tahtası Gibi…

0
51

akp istifa1Yeni Yönetim Kurulu Atanacak!

Ak Parti İskenderun İlçesine yönetim dayanmıyor. Geçtiğimiz yıl genel merkez tarafından yönetimin toplu istifası istenerek yeni yönetim atanırken, bu yılda tarih tekerrür ediyor. Geçtiğimiz günlerde de İbrahim Yaran Başkanlığındaki mevcut yönetimin istifası genel merkezce istendi.

Ak Parti’nin İskenderun’daki 4’cü Olağan Kongresi 29 Ocak 2012’de tek liste ile gerçekleştirilirken, kongre sonunda Uğur Feriz başkanlığında yeni yönetim oluşturulmuştu. Ağustos 2013’te ise Genel Merkez tarafından Uğur Feriz başkanlığındaki yönetimin toplu istifası istenmişti. Toplu istifalardan sonra 4 Eylül 2013 tarihinde Ak Parti Genel Merkezi tarafından İbrahim Yaran Başkanlığında yeni yönetim atanarak göreve getirilmişti.

“30 Mart” yerel yönetim seçimlerinin ardından da görevden alınması beklenen İbrahim Yaran ve ekibinin, Genel Merkez tarafından toplu istifalarının geçtiğimiz hafta içinde istendiği öğrenildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde böyle bir kararın alınması sürpriz olarak görülse de görevden alma düşüncesinin uzun süreden beri düşünüldüğü de kulisler de dillendirilmeye başlandı.

Ak Parti Genel Merkezi’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra, Eylül 2014’te yapılacak olağan kongre tarihine kadar geçici bir yönetimi ataması bekleniyor.

Hatay Milletvekili Orhan Karasayar’ın önderliğini yaptığı bir grubun isteği olduğu iddia edilen değişiklik gerçekleşirse, Ak Parti İlçe Yönetimi 2,5 yıl içinde 3. kez el değiştirmiş olacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here