‘Ulusal Kanal Dayanışma Şenlikleri’ Yapılacak

0
113

ulusal kanal1Ulusal Kanal Hatay Temsilciliği tarafından ‘Ulusal Kanal Dayanışma Şenlikleri’ düzenleniyor. ‘Ulusal Kanal Dayanışma Şenlikleri’ Samandağ’ da 27 Aralık 2014 Cumartesi günü (bugün) saat: 19.00’da Yetimler Düğün Salonu’nda, İskenderun’da 28 Aralık 2014 Pazar günü, saat: 14.00’de İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

Her iki ilçede de gerçekleştirilecek etkinliğe sanatçı Fevzi Kurtuluş ve yerel sanatçıların katılacağını ifade eden Ulusal Kanal Temsilcisi Hüseyin Güler, Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva’nın, Türkiye-Suriye krizini değerlendireceğini, CHP Eski Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Ayhan Yalçınkaya’nın da televizyonculuk ve Ulusal Kanal’ın yayın çizgisini açıklayacağını vurguladı.

Ulusal Kanal’ın 14 yıldır yayın hayatını sürdürdüğünü hatırlatan Güler; “Ulusal Kanal, Türkiye’de ve dünyada tek binlerce ulusal gönüllüsünün sponsorluğu ile hayat bulan bir devrimci televizyon örneğidir. Hapislerde boğmaya çalışanlara, reklamlarını esirgeyerek sindirmeye çalışanlara inat, vuruldukça büyüyen “bir halk örgütlenmesi” binlerce Ulusal Gönüllüsü’nün sponsorluğu ile dimdik ayakta duran Ulusal Kanal gerçeğin ışığıyla ülkemizi aydınlatıyor.

Ulusal Kanal, 29 Ekim 2000 tarihinde kuruluş gününün yüklediği, büyük sorumluklarla kuruldu. Cumhuriyetin, bağımsızlığın, özgürlüğün ve barışın ekranı olmak, milletimizi bu yönde gerçeklerle buluşturmak, halk hareketini, çağdaş bir Türkiye için beslemek ve büyütmek… 14 yıl boyunca bunu yaptık. Türk Askeri’nin Irak’ta savaşa sürüklemesini önlemek, Ergenekon, Balyoz, vb. tertipleri püskürterek, yurtseverleri özgürlüğüne kavuşturmak, Suriye’ye yönelik emperyalist tertiplerin yenilgiye uğratılmasında rol almak, büyük Haziran ayaklanmasının sesi ve örgütleyicisi olmak gibi başarıya imza atan bir televizyondur.

Ulusal Kanal kurulduğu gün “bu daha başlangıç” dedik. Birkaç odada sınırlı imkânlarla yayın yapan bir kanaldan düzen televizyonlarını aşan izlenme imkanlarına ulaşmış, eşsiz bir devrimci televizyon örneği yarattık. Ve bugünde “bu daha başlangıç” diyoruz. Yolun başlangıcındayız ve Ulusal Kanal’ı sadece temsil ettiği siyasetler ve değerler yönünden değil, her anlamda en üst noktaya taşıyacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here