Hatay Protokolünden Hıristiyan Cemaatine Noel Kutlaması

0
86

vali-noel ziyaret1Vali Topaca; “Hatay Herkesin Birbirine Hoşgörüyle Baktığı Bir Şehirdir”

Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay protokolü ile birlikte Antakya Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret ederek Hıristiyan vatandaşların Noel Bayramı coşkusuna ortak oldu.

Kilisedeki kutlamaya Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Mehmet Ali Ediboğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Hasan Kaya, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Hatay İl Müftü Vekili Cafer Erol, Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu ve Hıristiyan Cemaat Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Ercan Topaca, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında; “Bugün hep beraber kutladığımız Noel Bayramı’nın sizlere, Hıristiyan alemine, ülkemize, devletimize, milletimize hayır getirmesini sizler için barış, huzur, başarı getirmesini diliyorum. Bizler Hatay olarak birlikte yaşamanın en güzel şekilde sergilendiği bir kültürün temsilcileriyiz. Hatay herkesin birbirine hoşgörüyle baktığı bir şehirdir” dedi.

Hıristiyan vatandaşlar için Hatay’ın güvenli, huzurlu aynı zamanda dostça, kardeşçe ilişkilerin olduğu, Müslümanlarla birlikte iç içe yaşadıkları, hiçbir endişe taşımadıkları bir kent olduğunu belirten Vali Topaca; “Bugün bizler nasıl burada bir araya gelmişsek aynı şekilde esnafımız, öğrencilerimiz, büyüklerimiz, küçüklerimiz de hayatın her alanında bir araya geliyor, çalışıyor, işbirliği ve ortaklık yapıyor. Yine hiçbir ayrım gözetmeksizin hayatta gereken her türlü şey için birliktelik yapabiliyoruz. Bu kültürü devam ettirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

vali-noel ziyaret2

Hatay’ı ilklerin yaşandığı şehir olarak niteleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise; “Hatay, Anadolu’daki ilk havranın, ilk mağara kilisesinin kurulduğu, ilk Hıristiyan kelimesinin kullanıldığı ve o günden bugüne de tüm dünyaya Hıristiyanlığın buradan yayıldığı yerdir. Daha sonra İslamiyet’in 638’de Hatay’la tanışması ve Anadolu’da ilk caminin de Hatay’a yapılması ile ilklerin burada olması ve ilklerden sonra da devamının gelmesi gerçekten buradaki üç semavi dinin birbirine sadece elle değil, kalple, gözle, gönülle bağlanması sonucu olmuştur. Bu vesileyle tüm Hıristiyan vatandaşlarımızın Noel Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.

Antakya Ortodoks Cemaati Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ise; “Yüzyıllardır devam eden barış ve kardeşlik ortamının tüm dünyaya örnek teşkil ettiği, ibadethanelerinin sırt sırta vererek aynı Allah’a yakarışların sunulduğu, ezan sesinin çan sesine, çan sesinin hazan sesine karıştığı; üç semavi dinin mensuplarının kucaklaştığı Hatay, acı ve gözyaşının eksik olmadığı dünyamızda, tüm insanlığın en temel özlemi olan barış ve huzurun yaşandığı müstesna şehirlerden bir tanesidir. Bu güzel şehrimizin yöneticilerine katılımlarından dolayı  teşekkür ederim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here