Ulusal Kanal Dayanışma Etkinliği İskenderun’da Yapıldı

0
160

ulusal kanal2Ulusal Kanal 14. kuruluş yıldönümü etkinlikleri, Samandağ ve İskenderun ilçelerinde söyleyişi ve türkülerle gerçekleştirildi.

Ulusal Kanalın dayanışma etkinliğine konuşmacı olarak Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Yuva, CHP gençlik kolları eski genel başkanı ve Ulusal Kanal Ankara temsilcisi Ayhan Yalçınkaya ve sanatçı Fevzi Kurtuluş katıldılar.

Samandağ dayanışma etkinliğine 300’ün üzerinde vatandaş katılırken, İskenderun’da Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirilen etkinliğe 200 üzerinde vatandaş katıldı. Seçkin bir topluluğun katıldığı etkinlikte Yalçınkaya, Yuva birer konuşma yaparken, Fevzi Kurtuluş ise katılanları türküleri ile coşturdu.

Ulusal Kanal etkinliğine İşçi Partisi il başkanı Bülent Sakuçoğlu, İlçe başkanı Fatma Paksoy, İşçi Partisi Kırıkhan ilçe sekreteri Gönül Gökkan,  Türkiye Çevre Platformu genel sekreteri Oktay Demirkan, Cumhuriyet Kadınlar Derneği İskenderun şube başkanı Şeref Nur İkizoğlu, Taşeron işçileri Derneği İskenderun Şube Başkanı Sadık Karakaş, İSÇEİD Başkanı ve Türkiye-Suriye kardeşlik platformu başkanı Bayram Özarslan, TGB Hatay il başkanı Ertürk Yılmaz, TGB İskenderun Şube başkanı Kazım Kocabıyık ve yöneticiler, ADD İskenderun Şube başkanı Ali Akyol, Pınarbaşı Muhtarı Fuat Gezgin, Ulusal Kanal İskenderun gönüllüler temsilcisi Kadir Vardar, Erzin temsilcisi Turgut Gürz, Payas temsilcisi Recep Şahin katıldılar.

Prof. Dr. Mehmet Yuva konuşmasında Türkiye ve Dünyadaki basın kuruluşlarının insanları yanılttığını ve doğruları yanlış, yanlışları doğru olarak halka sunduklarını ve Amerika’nın Irak işgali, Libya işgali ve Suriye’ye saldırılarını haklı gösteren haberler yaptıklarının altını çizdi. Halkı doğru bilgilendirmenin ancak halkın yanında yer alan bir basın kurumu ile yapılacağını belirterek ulusal kanalın önemine dikkat çeken Yuva; “Ulusal Kanal tam 14 yıldır eğilmeden, bükülmeden mücadele ediyor. Bundan ötürü benim sizden en önemli ricam; Ulusal kanala gönül verin, ulusal kanala gönüllü olun, günde bir liranız ile dünyadaki bu çirkefliğe, savaşa, bu yalana karşı büyük ve onurlu mücadele eden, ulusal kanalın yanında yer almak bir kurtuluş mücadelesidir” şeklinde konuştu.

Ayhan Yalçınkaya, konuşmasında Ulusal Kanal gönüllülerinin özel insanlar olduğunu bu özel insanların asgari aylık 30 lirasını ulusal kanala verdiklerini ifade ederek; “Siz Türkiye’de CNN gönüllüsü, Dünya’da BBC si gönüllüsü diye bir şey duydunuz mu? Yok demek ki Dünya’da eşi yoktur. Arkadaşlar, ulusal kanala hem gönlünü, hem parasını veriyor. Bu ulusal kanalı bir televizyon kanalı olarak görmediğinin en temel göstergesidir. Ulusal kanal bir kanal olmanın ötesinde bir anlam taşıyor, Türkiye için, ulusal kanal bir vatan mücadelesi veriyor. Ulusal kanal bu ülkenin bölünmemesi için mücadele veriyor. Cumhuriyetin yıkılmaması için mücadele veriyor. Demokrasi mücadelesi veriyor. Özgürlük ve sokak ortasında çocuklarımız öldürülmesin diye mücadele veriyor. Bu salonda bulunan ulusal kanal gönüllüleri aynı zamanda bir vatan mücadelesi veren birer neferlerdir. Eğer bir vatan cephesi kurma ihtiyacı varsa, Türkiye’de vatan satılıyor demektir. Sizleri daha güçlü bir ulusal kanal için ulusal gönüllüsü olmaya davet ediyorum” dedi.

Sanatçı Fevzi Kurtuluş da ulusal kanalın önemine dikkat çekerek türkülerine başladı ve özellikle Susturamazlar diye bestelediği türküsünü ulusal kanal için söylediğini ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here