On Kilo Ağırlığındaki Türk Bayrağı Göklere Çekildi

0
160

türk bayrağı tören1Başkan Savaş; “Hatay Halkı Bayrağına ve Vatanına Düşkün Bir Halktır”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Aşağıoba Mahallesi Muhtarı Necmettin Güney tarafından düzenlenen 10 kilo ağırlığında ve 50 metrekare büyüklüğündeki Türk Bayrağı’nı göndere çekmek için düzenlenen törene katıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisiyle başlayan törene Başkan Savaş’ın yanı sıra, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan ve çevre mahallelerden gelen çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Muhtar Güney, Bayrağın bir ülkenin bağımsızlığının simgesi olduğuna vurgu yaparak; “Türk Bayrağı’nın rengini şehitlerimizin kanından alması vatanımız için önemli bir kutsallık taşımaktadır. Bir ülkenin özgürlüğünü ve bağımsızlığını temsil etmesi açısından önemlidir. Bağımsızlığı simgelediği için göklerde dalgalanır. Bayrak bir ülkenin onur ve şerefidir” dedi.

Mahalle sakinleri tarafından sıcak ve samimi bir şekilde karşılanan Başkan Savaş konuşmasında ise, yerel seçimlerde her ilçenin yüksek noktasını bayrak dikme sözünü hatırlatarak; “Bayrağımız bizim özgürlüğümüzü, namusumuzu, ecdatlarımızı, şehitlerimizi, vatanımızı, bağımsızlığımızı ve her şeyimizi ifade eden bu Ay Yıldızlı bayrak üzerindeki rengi şehitlerimizden almıştır” dedi.

türk bayrağı tören2

Bayrağı buraya dikmeyi düşünen Muhtar Güney’e ve destek veren tüm hemşerilerine teşekkür eden Başkan Savaş; “Şu gerçeği herkes bilmeli ki Hatay halkı bayrağına, namusuna, vatanına birlik ve beraberliğine de düşkün bir halktır. Ortadoğu’daki yangına rağmen Hatay halkı birlik ve beraberliğinde en büyük etken olmuştur. Bunun en büyük sebeplerinden ilki ecdatlarımızdan almış olduğumuz birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu, ikincisi ise bayrağa olan sevgimizdir” dedi.

Son olarak konuşma yapan Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli de, ülkemizin bağımsızlığının, şerefinin, onurunun ve özgürlüğünün örneği olan bu etkinliğin mahallelilere hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve yüzlerce kişinin hep bir ağızdan söylediği İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göklere çekildi. Bayrak çekiminin ardından vatandaşlara yöresel lezzetlerimizden katıklı ekmek ve ayran dağıtıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here