“Ülkemizde Kardeşçe ve Barış İçinde Birlikte Yaşama Umutları Öldürülüyor”

0
60

bülent akbay6Akbay, AKP’nin Karanlık Projesinin Devreye Girdiğini İddia Etti:

“Ülkemizde Kardeşçe ve Barış İçinde Birlikte Yaşama Umutları Öldürülüyor”

Avukat Bülent Akbay, AKP’nin Karanlık Projesinin devreye girdiğini ve Bayrak provokasyonuyla ülkemizde kardeşçe ve barış içinde birlikte yaşama umutlarının öldürüldüğünü kaydetti. Akbay; “Gezi eylemleri sırasında elinde Türk bayrağı olanların üstüne Toma ile yürüyen, gaz bombalarıyla insanları kör eden, hatta öldüren kişilerin “bayrak duyarlılığı” olabilir mi?” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Medya uzun süredir AKP’nin denetiminde olduğunun altını çizen Akbay; “Servis edilen olayları değerlendirirken haberlere mesafeli yaklaşmakta fayda görüyorum. Herkesi şaşkınlığa sürükleyen olaylar patlak verdiğinde, sağduyulu ve sabırlı olmalıyız. Halkı galeyana getiren haberlerin arkasında neler olduğunu sorgulamak ihtiyacı duyuyorum. Özellikle de birilerini düşman ilan etmemizi isteyen Tayyip Erdoğan’ın çıkışlarından sonra. Şimdi de “bayrak krizi” etrafında fırtınalar koparmamız isteniyor. Bizden beklenen tam da bu!

Oysa kendi adım kadar eminim ki Lice’de iki sivil yurttaşı öldürenlerle, bayrak krizini yaratanlar aynı tornanın ürünü tetikçilerdir.  Lice’de iki kişi gerçek kurşunla ölmüş, o ortamda bir sivilin hem de askeri bir binadaki TC bayrağını rahatlıkla indirebileceğine inanacak kadar saf mısınız?” diye konuştu.

Son günlerde provokasyon kokan çokça olay yaşandığına da dikkat çeken Akbay; “Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim; O bayrak AKP’nin grup toplantısının gündemi olması için indirildi. İstanbul’da tüm toplumsal olaylarda kullanılan sivil giyimli milislerin görevi provokasyonlar yapmaktır. İstanbul’da belediye otobüsüne molotof atan kişinin MİT üyesi çıkması tesadüf değildi. Böyle bir olaydan sonra AKP’nin herhangi bir yöneticisinin pişmanlığına, özrüne veya istifasına rastladınız mı?

Bu ülkede son yıllarda provokasyon kokan çokça olayla karşılaşıyoruz. Geçmişe damga vuran tüm büyük olaylarda aynı senaryo ortaya konuldu. AKP bunu artık göstere-göstere yapıyor. Ne yazık ki AKP karanlık senaryolarını bir bir devreye sokuyor. Gezi eylemleri sırasında elinde Türk bayrağı olanların üstüne Toma ile yürüyen, gaz bombalarıyla insanları kör eden, hatta öldüren kişilerin “bayrak duyarlılığı” olabilir mi? AKP döneminde bayrak bizzat AKP yöneticileri tarafından paçavra haline getirtilmiştir. AKP öldürmeyi iyi biliyor. Bayrak provokasyonuyla ülkemizde kardeşçe ve barış içinde birlikte yaşama umutlarını öldürüyor” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here