Uğur Fırat; “Kalkınabilmek İçin Birlik Olmak Şart!”

0
63

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat; “Kalkınabilmek İçin Birlik Olmak Şart!”

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, gazetemize yaptığı özel açıklamalarda, ekonomi, siyasal gündem ve kentin gelişimi noktasında atılabilecek doğru adımlar hakkında konuştu ve karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü İlyas Edip Terbiyeli ve Sayfa Editörümüz Helga Terbiyeli ile sohbetinde, ülke ve kent gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Uğur Fırat, altın ve dövizde yaşanan düşüşlerle ilgili de konuştu.

Altında Ciddi Düşüşler Yaşandı

Son zamanlarda sert düşüş yaşayan altının hafta başı itibariyle toparlanmaya başladığını ifade eden Oda Başkanı Fırat; “Piyasadaki belirsizlikler ve doların sert düşüşü sonucu, Altında da ciddi düşüşler yaşandı. Amerika’nın seçimi, Hollanda Başbakanının istifası, hep bunlar birbirine bağlandığı zaman doların gevşemesine neden oldu.

Bunda Türkiye’nin de payı var. Cari açığın yüksek olduğu, Merkez Bankasının rezervlerinin sıfır olduğu bir yerde doların birden bire düşmesine kimse anlam veremedi. Dışarıdan bir para akışı ihtimali var ama Altın Pazartesi gününden bu yana toparlanmaya başladı.

Altın bu anlamda bazı yatırımcıyı üzdü ama bazı yatırımcıyı da sevindirdi. Yüksek fiyattan alanlar zarar etti, şu an beklemedeler ancak düşük fiyattan alanlar da kar etti. Bu esnafa da dokunuyor, kardan zarar ediyor. Ne olursa olsun yine de Altının önü açık, güvenli bir liman” şeklinde konuştu.

Birlikte Hareket Etmek ve Hakkını Aramak Gerekir

İskenderun’un kalkınması noktasında yapılabilecekler konusunda da görüşlerini paylaşan Başkan Fırat, bir kentin kalkınması için spor, üniversite ve fuarların çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Üniversitelerin bacasız fabrikalar olduğunu hatırlatan Oda Başkanı Uğur Fırat; “Bir üniversitenin o kente katacaklarını, kazandıracaklarını bir düşünün. Başka şehirlerden gelen öğrenciler, o kentin ekonomisine büyük katkılar sağlar. Aynı şekilde fuarlar da öyledir. Farklı şehirlerden birkaç günlüğüne kentimize gelecek insanlar, otellerin, restoranların, esnafların kazanmasını sağlayacaktır.

Spor müsabakaları da keza öyledir. Farklı bölgelerden gelecek olan sporcular, taraftarlar kente ekonomik canlılık da katacaktır. Bunlar büyük önem taşımaktadır. Ancak bir kentin kalkınması, gelişebilmesi, ilerleyebilmesi için ilk önce birlik olmak, birlikte hareket etmek ve hakkını aramak gerekir. Maalesef kentimizde tüm bunların eksikliğini hissediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Başkan Fırat, istisnasız her kesimde koordinasyon ve birlikteliğin sağlanması halinde, kentimizde yapılması istenen her şeyin daha hızlı olabileceğine ve daha güzel günlerin yaşanacağına inandığını da vurguladı.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü İlyas Edip Terbiyeli de, sıcak karşılaması, samimi sohbeti ve verdiği bilgilerden ötürü Uğur Başkana teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here