“Üç Kuruş Para İçin İnançlarını Peşkeş Çekiyorlar”

0
116

serkan topal14CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal Diyanet için Çok Sert Açıklamalarda Bulundu

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son günlerde gündeme gelen Alo Fetva Hattı’nda vatandaşların sorularına verilen bazı skandal yanıtlara ilişkin yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Başkanlığı için oldukça sert ifadeler kullandı. Topal yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bilindiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu’nun inanç, ibadet, ahlak ve sosyal hayat ile ilgili çeşitli sorulara yanıt verdiği bir telefon hattı var. Buraya vatandaşlarımız çeşitli sorular sorarak yanıt almaya çalışıyor. Burada verilen yanıtlara bakıldığında bile bu denli dev bir bütçe ve kadroyla çalışan Diyanet’in hangi zihniyet ve kişiler tarafından yönetildiğini görüyoruz. Bu zihniyet dini ve inancı devlete ve hatta hükümet eden kimse onlara peşkeş çeken bir zihniyettir. Ayrımcıdır. Üç kuruş para için inancını yönetenlere teslim eden bir zihniyettir.

Sünniliğin büyük imamı Ebu Hanife devlet kapısında kul olmayı reddettiği için zamanın yöneticileri tarafından işkenceden geçirilmişti. Oradan geldiğimiz noktaya bakın. Artık lüks otomobiller ve sapkın fetvalarla hükümet ne diyorsa onu desteklemeye çalışan bir din adamı profili türemeye başladı. ‘Bir babanın öz kızına şehvet duyması haram değildir’ diye fetva verenler din adamı olamaz. Bunlar olsa olsa fetvacı bozuntusudurlar. Bu söylenilen, yazılan fetvalar Anayasa’ya göre de suçtur ve bunların yaptıklarına rağmen hala hükümet tarafından o görevlerde tutuluyor olması da suç ortaklığından başka bir şey değildir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here