İGC Yönetiminden Basın Gecesi

0
473

basın gecesi210 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle İskenderun Gazeteciler Cemiyeti tarafından Grand Plaza’da balo düzenlendi. Basın Gecesine, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdullaziz Aydın, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Kamil Türkdönmez başta olmak üzere çok sayıda işadamı, STK Temsilcisi ve basın mensubu aileleriyle birlikte katıldı.

basın gecesi3

Gecede bir konuşma yapan İGC Başkanı Veysel Cıncık, basının içinde bulunduğu sıkıntılardan söz ederek; “Biz emek harcayanlar bu sıkıntıları çekerek mesleği en iyi şekilde icra etmeye çalışırken, kendine gazeteci diyen bir kısım kişiler de mesleği yapmadan nemalanmanın peşindeler. Biz İGC olarak bu kişilerle sonuna kadar mücadele edeceğiz ve topluma, işadamlarına zarar vermelerini önleyeceğiz. Gecemize katılan tüm konuklarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

basın gecesi6

Basın gecesinde çeşitli plaketler de dağıtıldı. Başarılı çalışmaları nedeniyle Hatay Valisi adına Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu’na, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit’e, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu’ya, İGC önceki Başkanı Şehmus Aslan’a birer plaket sunuldu.

basın gecesi5

Gecenin sürprizini, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil açıkladı. İGC olarak yapılan başvuruyu olumlu karşıladıklarını ve evi olmayan gazetecilerin ev sahibi olmalarını sağlayacak çalışmayı başlattıklarını belirten Dingil, temsili olarak İGC Başkanı Veysel Cıncık’a bir anahtar verdi. Başkan Dingil; “Şimdiden hepinize hayırlı olsun” diyerek gazetecileri kutladı.

basın gecesi7

basın gecesi4

Önce Burçin, Sonra Lara Coşturdu

Gecenin yıldızı ise yerel genç sanatçı Burçin Kumru oldu. Güzel sesiyle söylediği şarkılarla, konukların gönlünde taht kuran güzel sanatçıya, konuklar da zaman-zaman eşlik ettiler. Burçin Kumru’nun ardından sahneye çıkan Lara, şarkılarını tüm davetliler için söyledi. Lara şarkılarıyla geceye katılanlara unutulmaz anlar yaşattı.

basın gecesi8

basın gecesi9

Gecenin sonunda ise salondan ayrılan tüm konukları basın mensupları adına İGC Başkanı Veysel Cıncık’a böylesine güzel bir geceyi düzenlemeleri nedeniyle teşekkür ettiler. İGC Başkanı Cıncık, daha önce örneği görülmeyen bir organizasyon gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek; “Biz yönetim kurulu olarak İskenderun Basını’nın daha ileri seviyelere ulaşırken, dayanışmayı da arttırmayı hedefledik. Basın mensupları asla korkutan değil, her zaman halkının, işadamının yanında olan, doğruları yazan insanlar olarak toplumda görülmeli. Düzenlediğimiz bu gece, bize olan güveni gösterdi. Tüm katılanlara, emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

basın gecesi10

basın gecesi11

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ve bazı üyeleri, Pazar günü ise Atatürk Anıtı’na saygı çelengi sundular. Anıt alanında bir araya gelen İGC Yönetimi ve basın mensupları büyük önder Atatürk, silah arkadaşları ve şehit basın mensupları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından toplu halde İstiklal Marşımız seslendirildi.

basın gecesi12

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here