Türkoğlu; “Eğitime Yapılan Yatırım Kutsaldır”

0
205

hacı bayram türkoğlu1Ak Parti Hatay Milletvekili Ecz. Hacı Bayram Türkoğlu Özel Özbil Eğitim Kurumlarını ziyaret etti. Türkoğlu, Özel Özbil Eğitim Kurumları sahibi Seyfullah Kayman tarafından Özbil Çocuk Okulu kapısında karşılandı.

Özbil Eğitim Kurumları Sahibi Seyfullah Kayman Milletvekili Türkoğlu’na Numune Evler Mahallesi İtfaiye Amirliği altında açmış oldukları Özbil Çocuk Okulu’nu gezdirdi. Dört katlı olan bina içerisindeki alanları dolaşan Ak Parti Hatay Milletvekili H. Bayram Türkoğlu minikleri kucağına aldı ve onlarla bir süre sohbet etti.

Milletvekili Türkoğlu ziyarette yaptığı açıklamada; “Bir ülkenin geleceğine yönelik yapılan en büyük yatırım eğitimdir. Çocuklar sadece ailelere teslim edilemeyecek kadar kıymetlidir. Ailenin maddi durumu ne olursa olsun, kültür seviyesi ne olursa olsun çocuklarımızın tamamı profesyonel eğitmenlerin ellerinde sağlıklı ve toplumun geleceğini şekillendirecek, bilgi ve birikimle donatılmış olarak yetiştirmek mecburiyetindeyiz.

Ak Parti Hükümetimiz eğitimin her kademesinde devrim niteliğinde başarılara imza atmıştır. En başta 8 yıllık kesintisiz eğitim 12 yıla çıkarılmıştır. Milli Eğitimin bütçesi 6,5 kat, Öğretmen maaşları yüzde 317 kat, öğrencilere verilen burslar ise 10 kat arttırılmıştır. 2002 de 7,5 milyar olan Milli Eğitim Bakanlığımızın bütçesi 2014 yılında 55,7 milyar liraya ulaşmıştır. Harçlar kaldırılmış eğitim yardımları yapılmaya başlanmıştır. Üniversiteye girişteki katsayı farkları kaldırılmıştır. İlkokulda okullaşma oranı % 99, Ortaokulda % 71 ve Yüksekokulda okullaşma oranı ise %40’lara ulaşmıştır.

Taşımalı eğitim kapsamında 1 Milyon 286 bin öğrenciyi taşıyoruz. Bu öğrencilerden 1 Milyon 100 bin öğrencimize öğle yemeği verilmekte. 12 yılda 99 yeni üniversite açıldı. 1 Milyar 754 Milyon kitabı öğrencilerimize ücretsiz dağıttık. 3 bin 600 öğrencimizi yurt dışına eğitime gönderdik. 6 bin 200 öğrencimize evde eğitim hizmeti aldırdık. 3 Milyon 800 bin yetişkine okuma yazma öğrettik. Hükümetimiz eliyle yaptığımız bu yatırımların yanı sıra burada olduğu gibi özel teşebbüsün de bu alanda yatırım yapmasını teşvik edici çalışmalar yürüttük. Sayın Seyfullah Kayman’ı ilçemizde gerçekleştirdiği bu yatırımlardan ötürü tebrik ediyorum” dedi.

hacı bayram türkoğlu2

Çocuklara Güvenli Bir Aile Ortamı Sağlıyoruz

Özbil Eğitim Kurumları Sahibi Seyfullah Kayman da ziyaretten duydukları onuru ifade ederek; “Sayın Vekilimize bölgemizin sorunlarına gösterdiği hassasiyetten ve davetimize icabet etmeleri münasebetiyle teşekkür ediyoruz. Özel Özbil Eğitim Kurumları olarak Sağlık Meslek Lisemize ek olarak bugün incelemelerde bulunduğunuz Özbil Çocuk Okulunu hayata geçirdik. Özbil Kolejimizde ise bu yıl öğrenci kayıtlarımız başlamış durumda. Özbil Çocuk Okulumuzda iki adet okul öncesi öğretmeni eğitim ve öğretim faaliyetleri ile yakından ilgilenmekte. Bu kurumumuzun bir özelliği de akşam bir işi olan ebeveynlerin çocuklarını bırakabilecekleri güvenli bir yer sağlamaktı. Kurumumuzda Saat gece 12;00’a kadar çocuklarımıza bir aile ortamında bakılmakta ve ilgilenilmekte” açıklamasında bulundu.

Uzman Çocuk Doktoru olan Dörtyol Devlet Hastanesi Başhekimi Adem Takış’da eğitim kurumunun yaş guruplarına göre çocukların her türlü ihtiyacı düşünülerek tasarlanmış olduğunu belirtti ve miniklerle şakalaştı.

Konuklara incelemelerin ardından Kurumun bahçesinde bir de kahvaltı tertiplendi. Kahvaltıda ilçe gündeminde olan soru ve sorunlarda karşılıklı sohbet havasında görüşülerek çözüm yöntemleri hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Haber: Sedat İskenderoğlu/Dörtyol

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here