EMEP Başkanı Bulgur; “Biz Kardeşiz!”

0
86

emep açıklama5Emek Partisi (EMEP) İskenderun İlçe Başkanı Mevlüt Bulgur, geçtiğimiz gün kentimizde Suriyeli birinin tecavüz iddiaları sonrası yaşanan gerginlik ile ilgili bir açıklama yaptı.

Değerlendirmesinde, Adana, Maraş, Kayseri, Gaziantep derken Suriyelilere yönelik saldırıların İskenderun’a da sıçradığını kaydeden Bulgur, kampların dışında kalan bir milyondan fazla Suriyelinin yaşam mücadelesi verdiğini kaydetti.

Ucuz işgücü olarak kullanılan Suriyelilere Türkiyeli işçiler tarafından ücretleri düşürdükleri için tepki gösterildiğini bu tepkilerin yer-yer milliyetçi kışkırtmalarla linçe dönüşen ırkçı saldırılara döndüğünü vurgulayan Bulgur; “Sanki Suriyeliler Türkiye’ye gelmeden önce, komşu çocukları hiç kavga etmiyordu da Suriyeli çocuklar gelince çocuklar arasında kavgalar başladı? Sanki Suriyeliler Türkiye’ye gelmeden önce, kiralar üç otuz paraydı da Suriyeliler gelince mi beş yüzlere, altı yüzlere fırladı? Sanki Suriyeliler Türkiye’ye gelmeden önce, Türkiye’de işsizlik yoktu da, ücretler zirvedeydi de Suriyeliler gelince mi 400’e 500’e düştü? Sanki Suriyeliler Türkiye’ye gelmeden önce, hırsızlık yoktu, herkes kapısı bacası açık yatardı da hırsızlığı Suriyeliler mi icat etti? Sanki Suriyeliler Türkiye’ye gelmeden önce, hiçbir kiracı ev sahibini öldürmemişti de bunu ilk kez Suriyeliler mi yaptı?

Oysa bunların hepsi vardı Türkiye’de. Ama şimdi ırkçılar ve hükümet bir günah keçisi buldu! Yalanlara kanan çocuklar, gençler, işsiz güçsüzler, aklı karışık düşük ücretin ve işsizliğin bunalttığı işçiler; AKP hükümetinin ve ırkçıların oyuncağı olmuş, polis güçlerinin de desteği ile zavallı Suriyelilere saldırıyor. Suriyeliler keyfi olarak topraklarını terk etmedi. AKP’nin silahlandırıp desteklediği ÖSO-IŞİD teröründen kaçıp geldiler. Rejimin bombalarından kaçıp geldiler. Bu sorunların suçlusu, Emperyalistlerin ve AKP’nin işgalci politikalardır.

Bizim düşmanımız yoksul Suriye halkı değil. AKP’nin uygulamak istediği mezhep savaşına karşı, Türkiye’de ve Ortadoğu’da Alevi-Sünni- Türk- Kürt-Ermeni –Ezidi birbirine sahip çıkmalıdır. Laf olsun diye değil gerçekten sahip çıkmalı ama. Burada Aleviler Suriyeli savaş mağdurlarına sahip çıkmalı. Sünni Müslümanlar da, Alevi- Ezidi- Hıristiyan katliamına dur demelidir. Bunun dışındaki her laf AKP ve ABD emperyalizminin politikalarına hizmet edecektir” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here