Türk Eğitim-Sen Yöneticileri MEB Önünde Eylem Yaptı

0
73

Türk Eğitim-Sen, Türkiye’nin dört bir yanından tüm şube yöneticileri, şube yönetim kurulu üyeleri, il temsilcileri, yönetici adayları ve eğitimciler ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı önünde ‘Ucube Yönetici Atama Yönetmeliğini’ olarak niteledikleri yönetmeliği protesto etti.

Eyleme katılan Türk Eğitim-Sen Hatay 2 No’lu Şube yetkilileri, gerçekleştirilen protesto ile ilgili açıklamalarda bulundular. Eylemde değerlendiren şube yetkilileri açıklamalarında; “Yüzlerce eğitimci; torpilin önünü açan, hak edenlerin değil, hak dilenenlerin atanmasına zemin hazırlayan, siyasetin eğitimi tahakküm altına almasına neden olan bu garabet yönetmeliğin geri çekilmesini istemek için Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi önünden Milli Eğitim Bakanlığı’na alkışlar ve sloganlarla yürüdü” değerlendirmesinde bulundular.

Yönetmeliğin 17 Maddesine İptal İstemi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un ise gerçekleştirilen eylemde yaptığı açıklamada; “Birçok kazanılmış hakkımızın silindiği Yönetici Atama Yönetmeliğini dava ettik. Yönetmelik 19 maddeden oluşuyordu, 17 maddesinin iptalini istedik. Ne kadar saçma sapan bir yönetmelik ile karşı karşıyayız ki, sendikamız 17 maddeye dava açtı. Danıştay’ın bu davaya nasıl yaklaşacağını bilmiyorum ama mutlaka MEB Yönetici Atama Yönetmeliği iptal edilmelidir” şeklinde konuşarak eylemin amacının dile getirildiği kaydedildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here