Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça; “Mağduriyetler Artıyor”

0
61

türk eğitim-sen17Eğitim kanununda iki yıl önce yapılan değişiklikler ve 4+4+4 sistemine değinen Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, bu yapının zararlarının kamuoyunca da çok tartışıldığını belirtti.

Başkan Akça, bu konu ile ilgili görüşlerini daha önceki basın açıklamaları ile kamuoyuna duydurduklarını anımsatarak; “Bizi ilgilendiren 4+4+4 yeni eğitim sistemi sonunda Hatay Milli Eğitim Müdürlüğünün okul dönüşümlerini başaramayarak birçok konuda olduğu gibi bu konuda da sınıfta kalmasıdır. Bu konuda sınıfta kaldığının en büyük kanıtı öğretmen atamaya ve yönetici atamaya bakan şube müdürlerinin sürekli değişmesidir. Fakat her ne hikmetse bu durumların esas sorumlusu olan il müdürünün yerinde hala duruyor olmasıdır. Bu duruş ise giderek mağduriyetleri artırmakta yanlış konusunda ısrara devam ettirmektedir” dedi.

Yapılan yanlışları maddeler halinde sıralayan Akça; “Okul dönüşümleri doğru olarak yapılamamıştır. Merkezde okullar yanlış da olsa dönüştürülmüş ilkokul ortaokul ayrılmıştır. Hal böyleyken belde ve Köylerde ilkokullar ile ortaokullar bir arada bırakılarak 4+4+4 Eğitim sistemine aykırı bir durum ortaya çıkartılmıştır. Bu durum Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır.

Kırıkhan İlçemizde 5 okulumuzun valilik onayı olmasına rağmen dönüşüm işlemi gerçekleştirilmemiştir. Valilik onayı dikkate alınmamış, Öğretmen ve Öğrencilerimiz mağdur edilmiştir. Ayrıca dönüşümde yapılan hatalı eşleştirmeler nedeniyle öğrenciler planlanan okullara gitmeyeceğinden Eylül ayında onlarca öğretmen norm kadro fazlası olacaktır.

Bu kadar olumsuzluğu daha önce defalarca kamuoyu ile paylaştık. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine anlatmaya çalıştık ancak anlamamakta ısrar etmektedirler. Atamaya bakan şube müdürlerine fatura çıkartılırken bu kadar yanlışın altına imza atan Sayın İl Müdürü Osman Şimşek’e neden bir fatura çıkartılmamaktadır? Bunu doğrusu çok merak ediyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here