TMMOB Kapatıldı!

1
201

tmmob kapatıldıTürk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) kapatıldı.  AKP tarafından İmar Kanunu 8. maddeye meslek odalarının vize ve onay yetkisini kaldıran ekleme için verilen teklif oy çokluğu ile kabul edildi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, yasa teklifinin ne anlama geldiğini açıkladı. Verilen teklifin AKP’li vekiller arasında da ciddi tartışmalara neden olduğunu belirten vekil Aykut Erdoğdu; “TMMOB’u kapattılar. Varlıklarını el koyup, etkisizleştirdiler. Kanarya Severler Derneği haline getirdiler. Korkarım sırada avukatlar ve doktorlar var. Mecliste BDP’den kimse yoktu, MHP ile birlikte direndik ama oy sonunda oy çokluğuyla geçirdiler” dedi.

Özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandıran kapatılma olayına diğer oda ve sivil toplum kuruluşları da tepki gösterdiler. Tepkilerini, sosyal paylaşım sitelerinden gösteren oda ve STK temsilcileri; “TMMOB’ a Dokunma! TMMOB’a karşı yapılan bu yasayı tanımıyoruz. İptalini istiyoruz!” gibi paylaşımlarla TMMOB’ye sahip çıkıyorlar.

1 YORUM

  1. Çok isabetli bir karar olmuş. Siyaset ypmaktan vazgeçip, asıl görevlerinin ne olduğunun bilincine varmaları istenmesine rağmen; özellikle Jeoloji Mühendisleri Odası kendi bildiğini yaptın, yani her zamanki gibi üyelerini umursamadın! Yeni mezun işsizler kadro talebi için bas bas bağırırken elinden alınan yetkiler için uğraşmazken, ne için duracaksın öyle değil mi ama..? Bu kararı verenleri tebrik ediyor, ayakta alkışlıyorum.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here