TÜRK ASTRONOT ALPER GEZERAVCI’NIN UZAY YOLCULUĞU BAŞLADI

0
53

Türkiye’nin uzay yolculuğu, Alper Gezeravcı’nın da içinde yer aldığı SpaceX’e ait uzay aracının Florida’daki Kennedy Uzay Merkezinden başarıyla fırlatılması ile başladı. Tarihi misyon dünyanın dört bir yanında manşet oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’yı taşıyan uzay mekiğinin roketi başarılı bir şekilde fırlatıldı. Böylelikle Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu başladı. Tarihi misyon dünya basınında da geniş yer buldu.

Uzay Gemisinde Türk Hava Kuvvetleri Pilotu Alper Gezeravcı’nın yanı sıra İsveçli astronot Marcus Wandt, İtalyan Walter Villadei ve ABD’li İspanyol Michael Lopez-Alegria da bulunuyor. Geminin Cumartesi günü ISS’ye ulaşmaları planlanıyor.

İstikbal Göklerdedir!

Uzay yolculuğu başlayan Alper Gezeravcı, ilk Türk astronot unvanını almış oldu. Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) doğru 36 saat sürecek yolculuğu başlayan Dragon kapsülünde, içlerinde Alper Gezeravcı’nın da bulunduğu Ax-3 ekibinin uzaydaki ilk cümleleri yayınlandı.

İlk Türk astronot unvanını alan Gezeravcı’nın uzaydaki ilk sözleri; “Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu için ilk Türk’ün uzaya adım attığı şu anda Yüce Ata’mızın sözüyle bu anı başlatmak istiyorum. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dahiyane sözü; İstikbal göklerdedir” şeklinde oldu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here