Turan; “İktidar Muhalefet Edecek Yapıyı İstemiyor”

0
82

kamil turan12CHP Hatay Milletvekili aday adayı Kamil Turan, Tabipler Odasını Ziyaret Etti

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan çalışma arkadaşları ile birlikte Tabipler Odası İskenderun temsilciliğini ziyaret ederek Tabipler Odası İskenderun Temsilcisi Dr. Aydın Deniz Karataş, yönetim kurulu üyesi Dr. İbrahim Tartıcı ve doktorlar ile bir araya geldiler.

Sözlerine kendilerini kabul ettiği için teşekkür ederek başlayan Mustafa Kamil Turan; “2015 Milletvekilliği seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Hatay Milletvekilliğine aday adayıyım. Hatay genelinde partimizden Milletvekilliğine aday adayı olan çok sayıda meslektaşınız var. Demek ki camia olarak iktidardan şikâyetçisiniz. Sıkıntılarınız, sorunlarınız fazla. Ben de hem kendimi sizlere tanıtmak hem de sorunlarınızı öğrenmek için yanınızdayım” dedi.

Turan, aday adaylığı çalışmaları sürecinde Sivil Toplum Örgütlerini ziyaret etmeye öncelik verdiklerini, Sivil Toplum Örgütlerinin her siyasi görüşten üyeleri olabileceği ve bu nedenle de özellikle toplumsal barışın mimarları olduğunu ve birlikte çalışıldığı taktirde halkın sorunlarını çözmekte büyük katkıları olacağına inandıklarını söyledi. Turan; “İktidar meslek odalarını hedefine almış durumda, muhalefet edecek yapıyı istemiyorlar, halkın örgütlenmesini ve hak aramasını istemiyorlar. Bu noktada meslektaşlarınız hakları olduğu kadar halkın sağlığı içinde odanızın ayakta durması ve çalışmalarını sürdürmesi çok önemli” sözlerine ekledi.

 İktidara geldiğinden beri AKP’nin doktorlarla uğraşmakta olduğunu söyleyen Turan; “AKP, ilk yıllarında özellikle muayenehanesi olan doktorlara büyük baskı uyguladılar. Yaka paça muayenehanelerinden çıkarıldılar. En sonunda muayenehane doktorluğunu bitirdiler. Yurtdışından doktor ithal edeceklerdi, Erdoğan ben Türk doktorlarına iğne bile yaptırmam demişti. Şimdi aynı anlayış misliyle devam ediyor. Şu an Aile Hekimlerini hafta sonları çalıştırmak derdindeler” dedi.

Dr. Aydın Deniz Karataş, iktidarın odaları zayıflatmak istemesine rağmen meslektaşlarının odalarına sahip çıkmaya başladıklarını ve örgütlenmenin değerini şu günlerde daha çok anladıklarını söyledi. Sağlık politikalarında nelerin düzeltilmesinin gerektiğinin Tabipler Odasının Sağlık Bakanlığına açtığı davalarda belli olduğunu ifade eden Karataş, doktorların onur ve itibarları üzerinden siyaset yapıldığını ve bunun bedelini doktorların canları ile ödediğini sözlerine ekledi.

Bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tabipler Odası İskenderun Temsilcisi Dr. Aydın Deniz Karataş, CHP Milletvekili Aday Adayı Kamil Turan ve çalışma arkadaşlarına başarılar diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here