Akbay; “Ölüme Karşı Yaşamı, Adaleti Ve Kardeşliği Savunuyoruz”

0
77

haziran hareketi4Haziran Hareketi İskenderun Basın Sözcüsü Bülent Akbay; “Ölüme Karşı Yaşamı, Adaleti Ve Kardeşliği Savunuyoruz”

Haziran Hareketi, Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinin yıldönümü nedeniyle 19 Ocak Pazartesi günü saat 12.30’da Boyacılar Parkında toplanacak.

Haziran Hareketi İskenderun Basın Sözcüsü Bülent Akbay, Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından tam 8 yıl geçtiğini hatırlatarak; “Herkesin gözü önünde gerçekleşen ve dava sürecinde ortaya çıkan belgelerle siyasal iktidarın neredeyse tüm birimlerinin adım adım hazırladığı cinayetin gerçek sorumluları korunmaya devam ediyor. Cinayetin örtülmesinin, delillerin karartılmasının, katillerin korunup kollanmasının, devlet içindeki cinayet sorumlularının gizlenmesinin, mahkeme adına müsamere yapılmasının sekizinci yılına geldik.

Nefret söylemi ve ayrımcılık bu sekiz yılda gerek dünyada gerekse ülkemizde artmaya devam ediyor.  Yanı başımızda, Suriye sınırında her gün onlarca kişi tahammülsüzlüğün ve nefret söyleminin etkisiyle boğazlanıyor, Nijerya’da bir günde 2000 kişi acımasızca bir anda ölüme sürüklenirken, Fransa’da sadece düşüncelerinden dolayı 12 kişi kurşuna diziliyor. Bu katliamların şokunu henüz yaşarken ülkemizde aynı nefretin ve tahammülsüzlüğün mimarları evinin önünde oyun oynayan 12 yaşındaki çocuklara kurşun yağdırıyor. Aynı saatlerde Cumhuriyet Gazetesine yürüyen bir güruh düşünen insanları linç etmeye kalkarken, nefret ve etnik faşizmin provokatörü bir gazete bazı kişileri ve yayın kuruluşları hedef göstererek yeni katliam çağrıları yapıyor.

Böyle bir ortamda ölüme karşı yaşamı savunmak hepimizin sorumluluğudur. Gezi sürecinde aramızdan koparılan gencecik kardeşlerimiz için, tüm faili meçhul cinayetler için ve ülkemizde özgürlüğü, kardeşliği ve ölüme karşı yaşamı savunanlar için 19 Ocak’ta ‘AYAKTAYIZ’ demek için buluşacağız” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here