HBB, 2015 Yılının İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

0
103

büyükşehir meclisi26Başkan Savaş; “Altyapı Bittikten Sonra, Üstyapı Olacak”

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Meclisi 2015 yılının ilk meclis toplantısını Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Başkanlığında gerçekleştirdi. Eski gerginliğini geride bırakan meclis, Hatay’a hizmet etme noktasında uzlaşmacı bir tavır sergiledi.

HBB Meclis Salonu’nda düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu gözlenen toplantıda, gündem maddeleri dışında gündeme eklenen maddeler ve önergeler Hatay’a hizmet etme isteği anlayışı içerisinde görüşülüp karara bağlandı.

Gündem dışı olan ve görüşülmek üzere gündeme alınacak konuların belirlenmesinin ardından, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni denetleyecek komisyon yapılan seçimle oluşturuldu. Komisyonda 5 üyenin görev alması yönünde görüş birliğine varılırken, bu 5 üyenin meclis çoğunluğuna göre 3’ü Ak Parti’li, 1’i CHP’li ve 1’i MHP’li şeklinde sıralandı.

Denetleme Komisyonuna seçilen isimler arasında Şemsettin Günay, Orhan Soylu Yılmaz, Halil Polat (AKP), Mehmet Ali Gülüm (CHP), Ekrem İlkbahar (MHP) yer aldı.

Kardeş Şehir Kiel’den Suriyelilere Yardım Kampanyası

Meclis toplantısında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, geçtiğimiz senenin Kasım ayı içerisinde Kardeş şehrimiz olan Kiel Valiliği ve Belediyesi tarafından bir ziyaret gerçekleştirildiğini hatırlatarak, bu ziyaretle Suriyelilerin sıkıntılarını gören Kiel heyeti bu sıkıntıları giderme adına bir kampanya yaptıklarını belirtti. Yapılan kampanyada 103 bin Euro’nun toplandığını belirten Başkan Savaş, toplanılan bu yardımın Hatay BŞB Meclisi’nin yetkisiyle kullanılmasını gündeme taşıyarak oylanmasını istedi.  Konuyu görüşen meclis heyeti kampanyayla yapılan bu yardımın kullanılmasını oybirliğiyle kabul ederek bir hayra daha imza attı.

büyükşehir meclisi27

Yolların asfaltlanmasına ilişkin konuların görüşüldüğü meclis toplantısında bazı meclis üyeleri ve belediye başkanları ilçelerindeki yolların bozuk olduğunu ve bunların bir an önce asfaltlanması gerektiğini belirtti. Konu üzerine açıklamada bulunan Başkan Savaş, esprili bir dille “Bu yollar 9 ay içinde mi bozuldu?” diye karşılık verdi. Açıklamalarına devam eden Başkan Savaş, 75. yıl Bulvarı’nda sıfır asfalt yaptıklarını ve TEDAŞ’ın elektrik çalışmasıyla yolların tekrar yama olduğunu hatırlatarak; “Ekinci yolunda da doğalgaz ve elektrik altyapı çalışması yapılıyor. Tüm çalışmalarımız hazır, biter bitmez Ekinci yolunun asfaltlama çalışmasını gerçekleştireceğiz. Diğer ilçeler içinde bu durum geçerli, tüm ilçelerde altyapı çalışması gerçekleştiriyoruz. Altyapı bittikten sonra 2015 yılı içerisinde yapabileceğimiz kadar üstyapı çalışması yapacağız” dedi.

Bir Sonraki Toplantı 11 Şubat’ta…

Öne çıkan diğer gündem maddeleri arasında yer alan Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı’nın mülkiyetleri Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait Antakya ve Reyhanlı ilçelerindeki vakıf kültür varlıkları olan ‘Eski Antakya Evi ve Su Değirmeni’nin 30 yıllığına Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne kiralanması oy birliğiyle kabul edilirken, Zabıta Daire Başkanlığı’nın Antakya, İskenderun, Dörtyol ve Reyhanlı Hal Şubeleri’nde bulunan işyerlerinin kiralanması ile ilgili teklif ise plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Önemli olan diğer bir gündem maddesi olan Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na 10 Panelvan ve 27 kişilik otobüs alımına ilişkin teklif ise oy birliğiyle kabul edildi.

Diğer gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Şubat ayı Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısının 11.02.2015 günü saat 13.00’de yapılması kararlaştırılarak toplantıya son verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here