Tufan; “Halkın İktidarını Kuracağız”

0
58

osman tufan1Büyükşehir’e Yeni Aday Tufanlardan

İşadamı Osman Tufan, CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için önceki gün başvurusunu yaptı ve aday adaylığını da açıkladı. CHP il binasında düzenlenen adaylık açıklamasana Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu ile bazı CHP ilçe Başkanları ile Tufan’ın adaylığını destekleyen grup katıldı.

Hoşgörü ve kardeşlik şehri olan Hatay’da fitne ve nifak tohumlarının ekilmeye çalışılıp, kardeşlik ve hoşgörü ortamının bozulmak istendiğini belirten Tufan; “Bu oyuna asla ve asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Temel gayelerinin partisi CHP’yi önce yerelde, ardından da ülke genelinde iktidara taşımak olduğunu, coşkulu kalabalığın ve ziyaretlerdeki izlenimlerinin de bunu gösterdiğini anlatan Osman Tufan; “Yerel seçimleri alarak, sosyal demokrat belediyeciliğin nasıl olduğunu hep birlikte göstereceğiz. CHP’yi hak ettiği yere el birliği, gönül birliği ile taşıyacağız ve halkın iktidarını kuracağız. Ama şu da bir gerçek ki CHP’li olup da sağ partilere yönelmiş çok sayıda seçmenimiz var. Bunları partiye geri kazanmak kolay! Yıllardır bu insanlarla diyalogumuzu, samimi dostluklarımızı muhafaza ediyoruz” dedi ve görevden kaçmanın söz konusu olamayacağını ifade etti.

Siyasi yaşamında Hatay’ı bir bütün olarak değerlendirdiğini anlatan Tufan; “Dağın ötesi, berisi diye bir kavram yok. Bu söylem, diğer siyasi partilerde geçerli olsa da, CHP için böyle olmadığını biliyorum” dedi.

CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayının da örgütün içinden birisi olması yönünde genel bir talep olduğunu, CHP seçmeninin kendi içinden partiye emek vermiş birini Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istediğini anlatan Tufan, başka bir açıklamasında da bu talebinin partisinin genel merkezinde yanıt bulacağını savundu.

Adaylık başvurusu açıklamasında konuşan Hatay Milletvekili Hasan Akgöl de, AKP Hükümetini eleştirdi ve partisinin iktidara geleceğini, halkın yaklaşımının bunu gösterdiğini belirtti. Milletvekili  Akgöl, milletvekilleri olarak hiçbir adaya angaje olmadıklarını, her adaya eşit mesafede bulunduklarını ve partisinin belirleyeceği adayın yanında örgüt olarak hep birlikte durup, çalışacaklarını söyledi. Tufan’ın partiye büyük emeği olduğunu belirten CHP Hatay İl Başkanı Mullaoğlu ise adaylık belirlemesinin nasıl olması gerektiğini içeren parti genel merkezinin yazısı üzerine ilçe başkanlarıyla Cuma günü toplanıp, önerilerini aldıklarını ve bunu bir rapor olarak CHP Genel Merkezine sunacaklarını belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here