Lübnan’da Görev Yapan Türk Birliği Türkiye’ye Döndü

0
1247

lübnan asker1TBMM’nin 6 Temmuz 2013 tarihli ve 1045 sayılı kararı gereği BM Lübnan Geçiçi Gücü bünyesinde görev yapan askerleri taşıyan Türk silahlı kuvvetlerine ait bir firkateyn ve iki hücumbot ile birlikte askerlerin bulunduğu TCG İskenderun A 1600 isimli askeri gemi sabaha karşı İskenderun limanına demirledi.

Askerler için İskenderun Limanı’nda karşılama töreni düzenlendi. Tük Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG İskenderun A-1600 adlı askeri gemi ile limana sabah saatlerinde ulaşan 213 kişilik askeri birlik törenle karşılandı. İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneler Hakan Atınç, birlik komutanı Binbaşı Serdan Canmaz’ı çiçekle karşıladı.

lübnan asker2

Törene İskenderun Kaymakam vekili Abdulaziz Aydın askeri erkan ve askerlerin aileleri katıldı. Tören sonrası 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç ailelerle selamlaştı. Törenin sona ermesiyle birlikte karşılama törenine katılan ailelerin askerlerle buluşması duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Binbaşı Ali Serdar Canbaş 7 yıllık Lübnan görevi süresinde Lübnan halkı ile iyi ilişkiler kurduklarını Türkiye’yi ve Türk silahlı kuvvetlerini en iyi şekilde temsil ettiklerini belirterek verilen her türlü inşa görevini başarıyla yerine getirerek Lübnan halkının gönlünde yer ettiklerini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here