Hacılar Üzüm Festivaline Yoğun İlgi

0
150

üzüm festivali1Bu yıl 6’cısı düzenlenen “Geleneksel Üzüm Festivali” etkinliği, geçtiğimiz hafta sonu Hassa’ya bağlı Hacılar Köyünde gerçekleştirildi. Üzüm Festivalinin Köy Ağalığını bu yıl Kırıkhan Diş Hastanesi Başhekimi Mustafa Şık yaptı. renkli görüntülere sahne olan festivale, Ticaret ve Sanayi eski Bakanı Mehmet Dönen de katıldı.

Festivale Eski Bakan Dönen’in yanı sıra Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ardınçlı Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, bazı CHP’li Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları ve Hacılılar iştirak etti.

Kuran-ı Kerim’in okunması ile başlanan festivalin açılış konuşmasını Köy Ağası Mustafa Şık yaptı. Mustafa Şık; “Çok eski bir tarihe sahip köyümüzün doğal güzellikleri yanında insanlarımızın kalplerinin pırıltısını ve yüzlerindeki tebessümün heyecanını, bu şenlikler dolayısıyla yaşamış bulunmaktayız. Milli duygular içinde birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini vererek, örf ve adetlerimize sahip çıkarak, köyümüzün her yönden gelişmesi ve ivme kazanması için Hacılar halkı olarak bu etkinlikleri bir fırsat görüyoruz” dedi.

üzüm festivali2

Eski Bakan Mehmet Dönen de burada yaptığı kısa konuşmasında insanlar arasında ayırım olamayacağına işaret etti. Dönen, bu bölgede herkesin bir elin beş parmağı gibi olduğuna değinerek; “Hepimiz ötüğüz ama hepimiz birbirimize akrabayız. Osmaniye’den bu yana bizler Derviş Paşa’nın sürgünleriyiz. Bu bölgede sağcısı-solcusu, CHP’lisi, AKP’lisi, DP’lisi hepsi bir elin parmağı gibidir” derken, insanlar arasında hiçbir ayrım olmadığını, birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamamız gerektiğinin altını çizdi.

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek de yaptığı konuşmada etkinliğe katılan halkı selamlayarak, toplumun gelenek ve göreneklerini yaşatmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Daha sonra Antakya Mehteran Takımı, mini bir konser verdi ve Hacılar Köyünün meşhur üzümü konuklara dağıtıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here