TÜED İskenderun Mali Sekreteri Hüseyin Göde; “Derneğimiz Hakkında Öne Sürülen İddialar Dayanaktan Yoksundur”

0
144

tüed açıklama12Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Mali Sekreteri Hüseyin Göde, son günlerde bazı medya organlarında TÜED  hakkında yer alan iddialara ilişkin olarak; “Derneğimiz hakkındaki bu çirkin iddialar dayanaktan yoksun, hadsiz ve çok seviyesiz bir linç kampanyasına dönüştürülmek istenmektedir” dedi.

Teşkilatlarının tam 44 yıldır dimdik ayakta olduğunu ve emeklinin hak arama mücadelesini kesintisiz sürdürdüğünü ifade eden TÜED İskenderun Mali Sekreteri Göde; “Bugüne kadar bu mücadeleyi durdurmaya 80 Darbesi de dahil olmak üzere, kimsenin gücü yetmemiştir. Dünyanın her yerinde milyonlarca dernek, üyelerinin aidatlarıyla ayakta durur ve hizmetlerini bu kaynakla sunar. Olması gereken de budur. Aksi takdirde dernekler kendilerine bağış yapan veya Mali destek sağlayan kişi, kurum veya kuruluşların arka bahçeleri haline dönüşür. Demokratik yapı olmaktan çıkar, icazetle çalışan yan kuruluşlara dönüşür. Türkiye Emekliler Derneğimiz hiçbir dönemde böyle bir kuruluş olmamıştır ve olmayacaktır. Diğer taraftan; binlerce emekli çocuğuna yüksek öğrenim bursu sağlayan, binlerce üyesine denize sıfır tesisinde tatil imkanı sağlayan, Huzurevi, Polikliniği, Düğün Salonları, Hukuk ve Danışma Bürolarıyla emeklilere ücretsiz hukuki danışmanlık hizmeti veren, sağlık kuruluşlarıyla, bankalarla, iletişim şirketleriyle ve daha yüzlerce kuruluşla indirim anlaşmaları yaparak üyelerine her türlü katkıyı sunan derneğimizin, bütün bu hizmetleri sunamayan veya ücret karşılığı sunan piyasa simsarlarınca eleştirilmesi doğaldır. Ancak asılsız iddialar ve çirkin karalamalar artık bardağı taşırmaktadır” diye konuştu.

Dernek üyeliğinin, emeklinin özgür iradesi ve isteğiyle olduğunu kaydeden Mali Sekreter Göde; “Emekliden habersiz üye kaydı söz konusu değildir ve olamaz. Sadece üyelerimize sunduğumuz taksitli kömür olanağından yararlanan üyelerimizin aylıklarından yapılan kesintiler, Danıştay’ın vermiş olduğu karara uygun şekilde ve üyelerin oluruyla yapılmaktadır. Asılsız iddialara konu edilen Danıştay Kararı’nda da açıkça, ‘Muvafakat yoksa kesinti olmaz’ denmektedir. Üyelerimizin Sosyal Güvenlik Kurumu’na verdiği muvafakatler olmasa, zaten kesinti de yapılamaz. Kaldı ki, üyelerimizin aldığı bir hizmetin bedelini kendi bütçelerine uygun geldiği için tercih etmeleri ve 6 taksitte ödemek istemeleri demokratik haklarıdır. Bu hakkın kullanımından söz konusu odakların neden bu kadar rahatsız olduklarını anlamakta güçlük çekmekteyiz. Son kez ve kamuoyuna ilanen ifade ediyoruz ki; derneğimiz hakkında bir medya grubu tarafından başlatılan ve periyodik olarak sürdürülmek istenen kampanyada kullanılan iddiaların tamamı asılsız, hadsiz ve iftira niteliğindedir. Bu ülkenin güzide iki kuruluşu olan; Türkiye Emekliler Derneğimizi ve bizim üzerimizden Sosyal Güvenlik Kurumu‘nu karalamaya yönelik bu girişimleri esefle kınıyor, bu yayın kuruluşlarını evrensel kabul görmüş yayın ilkelerine uymaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here