TÜED Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi Açıklandı

0
157

tüed açıklama20TÜED İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan; “Sağlık Hizmetlerinde, Emekliden Katkı Payı Alınmamalıdır”

Türkiye Emekliler Derneği İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan, TÜED Başkanlar Kurulunun, emeklilerin sorunları başta olmak üzere güncel ekonomik ve sosyal konuları değerlendirmek üzere 23-24 Eylül’de Ankara’da toplandığını açıkladı. Başkan Uyan, toplantının ardından hazırlanan sonuç bildirgesinde ilk olarak Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığında kurulan 62. Hükümete başarılar dilendiğini kaydetti.

TÜED İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan, yeni hükümetten emeklilerin karşı karşıya kaldığı sorunları kapsamlı olarak ele alması yönünde taleplerinin olduğunu belirterek, bildirgede; “Başta emekli aylıklarındaki eşitsizliklere çözüm getirmelidir. 2000 sonrasında emekli olanların mağdur edildiği bir süreç bulunmaktadır. Özellikle de 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile emekli aylıklarını düşüren hesaplama sisteminin değiştirilmesi gerekmektedir. Birinci öncelik olarak, 2000 sonrası emekli olanların aylıklarındaki eşitsizliklerin giderilmesi için gösterge sistemini baz alacak şekilde intibak yapılmalıdır. İntibak ile prim kazançları ve prim ödeme gün sayıları eşit olanların emekli aylıkları eşitleneceğinden, bu haklı talebimizin sonuçlanmasını bekliyoruz” ifadelerinin kullanıldığını dile getirdi.

İlaçların Kapsamı Giderek Daraltılıyor

Şube Başkanı Mustafa Uyan ayrıca SUT ile yapılan değişikliklere vatandaşlardan yoğun şekilde eleştirilerin geldiğine dikkat çekilerek; “Emekliden, sağlık hizmetlerinde katkı payı alınmamalıdır” dedi. Başkan Uyan konuyla ilgili olarak sonuç bildirgesinde; “Her bir SUT değişikliğinde, ilaçların kapsamı daraltılmakta ve SGK tarafından fiyatlar yeniden belirlenmektedir. Sağlık hizmetleri giderek paralı hale getirilmiş ve bu durum da emeklilerin bu tür ek ödemeleri karşılayacak bir gelire sahip olmadıklarından ciddi sıkıntı yaratmıştır. Emeklilerin kaliteli sağlık hizmetlerine ulaşımı zorlaşmıştır. Bu nedenle, emeklilerden hiçbir ad altında katkı payı alınmamalıdır” görüşünün vurgulandığını açıkladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here