TSE Yetkililerinden Kaliteli Üretim Semineri

0
585

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Çukurova Koordinatörü Uğur Özdeniz ve TSE yetkilileri tarafından, oda yöneticileri ve halka yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

Gelen TSE yetkililerini, İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Servet Uğutmen ve İTSO Genel Sekreteri İbrahim Kocadölü karşıladı. Bilgilendirme seminerinde konuşan TSE Çukurova Bölge Koordinatörü Uğur Özdemir, İskenderun’un kalite sistemi konusunda son yıllarda önemli mesafeler aldığına dikkat çekti. Özdemir konuşmasında, her yıl 14-17 Ekim tarihlerinin TSE Günü olarak belirlendiğine vurgu yaparak, “TSE olarak sivil toplum kuruluş temsilcilerimizi, oda yöneticilerimizi, iş adamlarımızı ve işletmelerimiz ile toplantı yaparak bilgilendirme ve standartları yakalama noktasında çalışmalar yapmaktayız. Kalite eğitimi sistemi konusunda 3 hafta süre ile toplantılar yapmaktayız. Hizmeti yerinde verebilmenin uğraşı içerisindeyiz. Yerinde verilen hizmetler ile akreditasyonda aksaklıklara meydan vermemeye gayret gösteriyoruz. Bizler standartlar ve kalitenin yakalanması noktasında işletmelere yardımcı oluyoruz.

Çeşitliliğin kolaylığını, sağlıklı, güvenli ve çevre konularına karşı duyarlılığı ön planda tutuyoruz. Bu bağlamda sanayi sektörleri, odalar, kobiler, borsalar, üniversiteler çalıştığımız sektörlerden bazıları. İşletmelerimizin standartları yakalaması ile hem rekabet güçleri artıyor hem de ürünlere kalite geliyor. Bu bağlamda bu tür seminerlerin da faydalı olduğu kanısındayım” dedi.

Seminerde konuşan İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Servet Uğutmen ise; “Kalite her geçen gün daha da aşina olduğumuz bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. Kalite özetle, beklentileri aşmak demektir. Bu tanımıyla da sürekli gelişmenin bir ifadesini içerir. Yani kalite, dinamik bir kavramdır. Çünkü insanların beklentileri her karşılandığında yükselme eğilimi gösterir. Bir kaç sene önce “kaliteli” olarak nitelendirilen bir ürün bugün “olağan”, yarın ise “kabul edilemez” olarak nitelendiriliyor. Dolayısıyla, kaliteli ürün ve hizmet sunabilmek için her zaman kendini aşabilme yeteneğine kavuşmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Uğutmen konuşmasının devamında ise Türk Standartlarının yanı sıra dünya standartlarının da önemli olduğunu ve bu standartlara uygun olarak hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Toplantıda ayrıca Ankara’dan gelen Standartlar Hizmet Müdürü Cemal Yıldızeli, TSE konusunda sunum yaparak davetlilere teknik bilgiler verdi. Seminere ayrıca TSE Hatay İl temsilcisi Engin Salih ve TSE Yetkilisi Doç. Dr. Hasan Okuyucu da katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here