AKİB ‘Kredi ve Sigorta Uygulamaları’ Konulu Toplantı Düzenlendi

0
80

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (AKİB), yıllık faaliyetleri kapsamında kentteki ihracatçı firma temsilcilerine ‘kredi ve sigorta uygulamaları’ konularında bilgi verdi. Antakya Ticaret Borsası (ATO) salonunda düzenlenen etkinlikte konuşma yapan AKİB Başkanı Ali Kavak, Türkiye’nin ihracatla kalkınmayı bir model olarak benimsediğini, bu anlamda 2023 yılında 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefi olduğunu belirtti.

Hedefe giden yolda herkesin elini taşın altına koyup, üzerine düşeni yapmaya davet eden Kavak, toplantının ihracatçıları desteklemek ve Eximbank kaynaklarıyla krediler kullanılması noktasında karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek amacıyla yapıldığını söyledi.

Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan da, kurum olarak Türkiye’nin 2023 yılındaki ihracat hedefleri konusunda kendilerinin kurum olarak görevleri bulunduğunu söyledi. İhracatçılara en iyi hizmeti vermek ve ihtiyaçlarını giderme yönünde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kaplan, çok düşük faizli kredi kullandırarak bir rekabetçi avantaj sağladıklarını kaydetti.

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin ‘kredi ve sigorta uygulamaları’ konulu toplantısına kentte faaliyet gösteren firma temsilcileri katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here