İlk Ders Zili Bugün Çalıyor

0
139

okullar açılıyor1İlköğretim Haftası MEB Düzeyinde Katılımlarla İskenderun’da Kutlanacak

Yaklaşık dört aylık tatilin ardından bugün okullar açılıyor. 2015-2016 eğitim öğretim yılı ilk ders zili bugün çalacak.

14 Eylül’de başlaması planlanan ve açılışı ertelenen 2015-16 eğitim öğretim yılı, bugün başlıyor. Ülke genelinde 18 milyon öğrenci ve 900 bini aşkın öğretmen ders başı yapacak. Yapılamayan dersler için yıl içinde yoğunlaştırılmış telafi programı uygulanacak. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıflardaki öğrenciler, okulların açılmasından 1 hafta önce uyum programına alınıyordu. Yeni takvime göre bu öğrencilere yönelik uyum programına da bugün başlanacak. Eğitim-öğretim yılı 17 Haziran 2016’de sona erecek.

MEB’den Katılımla İskenderun’da Tören Yapılacak

2015-2016 Eğitim öğretim yılı açılış töreni ve ilköğretim haftası kutlama etkinlikleri, MEB düzeyinde katılımlarla Hatay’ı temsilen İskenderun’da yapılacak.

Kutlama etkinlikleri çerçevesinde bugün saat 09.00’da Anıt alanına çenek sunulacak. Ardından saat 10.00’da İskenderun Mithat Paşa İlkokulunda, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Bayram Çetin, MEB Daire Başkanları ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’ın katılımı ile ilköğretim haftası kutlamaları töreni gerçekleştirilecek. MEB düzeyinde katılımların olacağı kutlamalar Hatay’ı temsilen İskenderun’da yapılacak.

Cezalar Artırıldı…

1 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile yeni cezalar getirildi. Öğretmenin bilgisi ve kontrolü dışında bilişim araçlarıyla meşgul olan ve dersin akışını bozan öğrenciye disiplin cezası verilecek. Arkadaşlarına ve okul çalışanlarına sözle, davranışla veya sosyal medya üzerinden hakaret eden, paylaşan, yayan veya başkalarını bu davranışa kışkırtan öğrencilere 1-5 gün okuldan uzaklaştırma cezası verilecek.

Hakaret Edenin Okulu Değiştirilecek 

Bilişim araçları veya sosyal medya yoluyla eğitim ve öğretimi engelleyen, arkadaşlarına ağır derecede maddi ve manevi zarar veren öğrenci okul değiştirme cezası alacak. Genel ahlak ve adaba uygun olmayan, yanlış algı oluşturabilecek tutum ve davranışları alışkanlık haline getiren öğrenci de aynı cezaya tabi olacak. Sosyal medya yoluyla arkadaşlarına sarkıntılık yapan öğrenci ise okuldan atılacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here