Tepkili Cumhuriyet Yürüyüşü!

0
71

CHP’lilerin ve Polis Teşkilatının Sağduyusu Olayların Büyümesini Engelledi

Türkiye’de, yaşanılan siyasi krizlerin üstüne bir de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Cumhuriyetine armağan ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının kutlanması krizi yaşanıyor. İskenderun’da da dün Ata’nın manevi huzuruna çelenk bırakmayan isteyen CHP’liler polis engeli ile karşılaştı. Yaşanan ufak çapta tatsızlıklara rağmen, CHP’li Milletvekillerinin Valiyi araması ile olay tatlıya bağlandı. Atatürk büstüne6 metreyaklaşabilen CHP’liler burada bildiri okuyarak, çelenk bıraktılar ve olaysız bir şekilde alanı terk ettiler.

Yeni alınan kararlara göre anıt alanlarına çelenk bırakma yasağı geldi. İskenderun Atatürk anıt alanı önünde yapılan 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşünde polisler ve halk arasında gergin dakikalar yaşandı. İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in de aralarında bulunduğu bir grup CHP’li anıt alanında çelenk koydu, fakat çelenk yeni yasalar gereği anıtın birkaç metre ilerisine bırakılırken, koyulan çelenk hemen geri kaldırıldı.

İskenderun CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar yaptığı konuşmada, Ak parti hükümetine yüklendi. Uyar; “Cumhuriyet nasıl yoktan var edildi ise Gazi Mustafa Kemal’in Türkiye’ye bıraktığı bu eser bugün de öyle korunacaktır. Başbakan ve AKP sürdürdükleri gericileştirme politikaları ile Cumhuriyeti yok edip, yeni bir düzen kurmak istiyor. Bu amaçla devletin tüm kurumlarını ele geçirdiler. Cumhuriyet’imizi AKP ve Erdoğan’dan kurtarmak birinci temel vazifemizdir. Laik Cumhuriyet dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetmez. Çünkü o kardeşliktir, gericiliğe karşı aydınlıktır. Ümmet’ten millete geçiştir” diye konuştu.

Gerçekleşen yürüyüşe Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl ile Mehmet Ali Ediboğlu, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Milletvekili Mevlüt Dudu’nun eşi Av. Suzan Dudu ve CHP’li çevre belediye başkanları katıldı. Onuncu yıl ve İstiklal marşı okunduktan sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı. Haber: Merve SÜRÜCÜ

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here