Belen CHP’den Coşkulu Cumhuriyet Bayramı Kutlaması!

0
112

CHP Belen İlçe Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Belen’de tüm tenkitlere rağmen coşkuyla kutladı. Kutlama etkinlikleri, Belen Atatürk Anıt alnında yapıldı.

CHP Belen Teşkilatı ilklerine bir yenisini daha ekledi. Cumhuriyet’in 89. yılı kutlamalarını pasta keserek yapıldı, etkinliklerde havai fişek gösterisi de gerçekleştirildi. Belen’deki etkinliklere CHP Hatay Milletvekili M. Ali Ediboğlu, CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Şevlade Uzun, CHP Belen İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Bilen ve partililer katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan etkinliklerde ilk konuşmayı da CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel yaptı. Yüksel, konuşmalarında Ak Parti hükümetinin baskıcı ve yasakçı zihniyetine göndermelerde bulunarak; “Cumhuriyetin 89. yılını kutlamak üzere Ata’nın huzuruna geldik. Cumhuriyet Bayramı, en büyük bayramdır. Vefalılar, son nefeslerine kadar Cumhuriyet Bayramını kutlayacaktır. Çünkü Cumhuriyet, nefes almaktır, özgürlüktür, bağımsızlıktır. Bugün yine burada Belen CHP olarak resmi törene de katıldık, ancak ne var ki iktidar partisinden bir kişi bile dahi törende yoktu. İşte Cumhuriyete nasıl sahip çıktıkları buradan belli olmaktadır.

Ortadoğu’da Libya gibi, Afganistan gibi, Irak gibi ülkeler bir bakın. Bu ülkeler millet olamadıkları için bugün bu haldeler. Biz Atatürk’ün Cumhuriyetine ve Cumhuriyetin kazanımlarına bıkmadan, usanmadan sahip çıkacağız ve Millet olarak hep ayakta kalacağız. Atatürk öyle büyük bir kişiliktir ki ulusal şairimiz Mehmet Akif bile bir konuşmasında ‘Cumhuriyet olmasaydı, ben istiklal marşını ne için yazacaktım? Hürriyet, özgürlük, milliyetçilik, devrimcilik, Müslümanlık hepsi Türkiye’de! Bunu bize sağlayana müteşekkirim, Allah benim ömrümden alıp Mustafa Kemal’e versin!’ demiştir. Kurtuluş Savaşı, korkmayanların, susmayanların zaferidir. Bizde korkmadan mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan CHP Hatay Milletvekili M. Ali Ediboğlu’da konuşmasında Ak Parti hükümetine yüklendi. Ediboğlu, hükümet kanadının gördüğü tepkiden sonra kutlama afişleri astığına işaret ederek; “Bu Halk, böylesi ikiyüzlü bir iktidarı ilk defa görüyordur. Borç aldığı ülkelerin reçeteleriyle ülkeyi yöneten, gaflet ve dalalet içinde olanları tüm Türkiye görüyor. Halkın tepkisinin sokaklara taşmaması için kutlamalar engelleniyor, Atatürk’le birlikte ulusal değerle unutturulmaya çalışılıyor. Halkımız buna izin vermeyecektir” dedi.

Yurt dışında yaşadığı iki anısından bahsederek Atatürk’ün büyüklüğünün ülke dışında bile bilindiğini ve kabul edildiğini anlatan Ediboğlu; “Bayramlarımızı gönül rahatlığı içinde kıtlayabiliyorsak, ezanlarımızın sesi kesilmeden göğe yükseliyorsa bunu 89 yıl önce kurulan Cumhuriyete borçluyuz. Bu ihanetten vazgeçilmesi lazımdır. Atatürk’e dil uzatmaya kimsenin hakkı yoktur. Cumhuriyet kutlamalarına hiç kimse yasak getiremez, bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bir arada yaşadığımız Kurban Bayramınızı ve Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet pastası, marşlar eşliğinde kesildi. Belen halkı da ellerindeki bayrakları sallayarak bu coşkuya ortak oldu. Kutlamaların finalinde ise havai fişek gösterisi büyük alkış topladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here