Temizlik İşçileri Süpürge Bıraktı

0
242

temizlik işçileriİskenderun Belediyesi Temizlik İşleri ihalesini alan Envitec şirketi bünyesinde çalışan temizlik işçileri, sendikalı olmalarından ötürü yoğun baskı görmeleri, hatta işten çıkarmalara kadar gidildiği gerekçesi ile dün iş bırakma eylemi gerçekleştirdiler.

Envitec şirketine bağlı temizlik işçileri kontak kapatıp, süpürgelerini kenara koydu. İskenderun’da temizlik ihalesini alan Envitec şirketinde yaklaşık 5,5 yıldır çalışan temizlik işçilerinin bugüne kadar hiçbir baskı, tutanak veya işten atma olaylarının yaşanmadığına dikkati çeken İşyeri Temsilcisi Zeki Erdem; “15 gün önce örgütlenmek adına Hak-İş Sendikasına üye olduk. Haklarımızı alabilmek adına sendikalı olduk. İşte ne olduysa üyelikten sonra oldu. Tüm çalışanlar üzerinde sendikadan ayrılmaları için baskı kurmaya başladılar. Son olarak Arif Dağcı ve konuşma engelli Abdullah Basa adlı işçiler işten çıkarıldı. Bizde bugün (dün) saat 10.00’da itibaren iş bırakma eylemine başladık. Bizim kararlığımızı gören firma yetkilileri, işten atılan iki arkadaşımızı geri işe aldı.

Ama bu eylemimiz sadece işten çıkarılmalara karşı değildir. Biz, sosyal haklarımızı ve maaşlarımızda düzelmeler de istiyoruz. 5,5 yıldır maaşlarımız 500 TL ve de 50 günde bir maaşlarımız verilmektedir. 5 kişilik işçinin yapacağı işi 1 kişiye yaptırıyorlar. 3 mahallenin temizliği bir kişiye yaptırılıyor. Bir çöp toplama aracında şoför ve arkada da 2 kişinin olması gerekirken, genelinde sadece şoför ve araç arkasında bir kişi çalıştırılıyor. Kısaca az işçi ile çok iş yaptırılıp, servetlerine servet ekliyorlar. Bizler maaşlarımızda da düzenleme yapılmasını istiyoruz” dedi.

Eylem yapan bazı işçiler de, fabrika bölümünde çalışan işçilerin aldıkları az para ile geçim sıkıntısı çektiklerinin, çöpten topladıkları kıyafetleri giyinmek zorunda kaldıklarının da altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here