“Temel Sağlam Ancak Birleşilen Çatı Çürüktür!”

0
96

tgb açıklama8TGB, İşçi Partisi ve İskenderun Kardeşlik Platformu Cumhurbaşkanlığı Seçim Sürecini Değerlendirdi…

TGB, İşçi partisi ve İskenderun Kardeşlik Platformu ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, Ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin düşüncelerini dile getirdiler. Toplantıda konuşan TGB İskenderun Başkanı Barış Özer, CHP ve MHP’nin ortak adaylarının Atatürk ilke ve devrimlerine duyarlı bir aday olmadığını savundular.

TGB binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan TGB Başkanı Barış Özer; “Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken konuşulan çatı formülü CHP ve MHP’nin ortak adayları olan Ekmeleddin İhsanoğlu ile somutluk kazandı. Biz yıllardır CHP ve MHP’ye yaptığımız çağrılarda birleşin derken emperyalizmde birleşmekten değil; Atatürk’te birleşmekten bahsetmiştik! O yüzden temel sağlam ancak birleşilen çatı çürüktür! Önerilen aday laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine duyarlı bir aday değildir. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Türk Milleti’ni temsil edememektedir!” dedi.

CHP ve MHP’nin Başbakana benzediğini savunan Özer; “Türkiye’nin muhafazakârlaştığını düşünen CHP ve MHP çareyi Erdoğan’a benzemekte bulmuştur. Bu büyük bir hatadır; çatı şimdiden çökmüştür! Halkını seçeneksiz bırakanlar tarih tarafından yargılanacaklardır! Vakit varken bu hatadan dönülmelidir!” diye konuştu.

Bağımsız Bir Türkiye Mücadelesi

Önümüzdeki seçimlerin bir seçimden çok bağımsız bir Türkiye mücadelesi olduğunu kaydeden Özer; “Mustafa Kemal Atatürk ‘Eğer bu millet, bu memleket parçalanacak olursa genel şerefsizliğin enkazı altında onun bunun şahsi şerefi de paramparça olur!’ diyor. Atatürk’ün bu sözünden de yola çıkarak şahsi menfaatlerini ya da bir zümrenin menfaatleri için Atatürk Türkiye’si yaratmada bir imza atmaktan çekinenlere bu cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir seçimden çok Cumhuriyet Devrimlerinin yok edilip edilememe, vatanı böldürmeme, emekten-özgürlükten yana bağımsız bir Türkiye mücadelesi olduğunu hatırlatmak istiyoruz!

Ekmeleddin İhsanoğlu’na imza atacak her milletvekili bizim için Bülent Arınçtır, Abdullah Gül’dür, Tayyip Erdoğan’dır; cumhuriyet ve vatan düşmanıdır! Çankaya köşkünü cumhuriyet düşmanlarından – gericilerden kurtaracak adaylar da vekiller de ülkemizde mevcuttur! Bu önemli dönemeçte meclisteki vatansever milletvekillerine tarihi bir sorumluluk düşmektedir. Devrimci, yurtsever ve Atatürk Devrimlerinden yana olan tüm kurum ve kişileri mücadeleye davet ediyoruz. CHP ve MHP’nin içerisindeki vatansever milletvekillerini göreve davet ediyoruz.  Onları 20. vekil olmaya değil; Atatürk Çankaya’sı için öncü olmaya çağırıyoruz. İstiklal marşımızın başladığı gibi ‘Korkma’ diyoruz onlara! Arkanızda milyonlar var, Namık Kemaller, Mustafa Kemaller, Haziranın milyonları var. Gelin hep birlikte Atatürk’ün Çankaya’sını yeniden kuralım; bugünün Mustafa Kemallerini o koltuğa tekrardan oturtalım! Sağlam temel üzerine sağlam çatı kuralım!” dedi.

Paylaş
Önceki haber
Sonraki haberFOTOĞRAFLARIN DİLİ

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here