Tarım İşçilerinin Ücretleri Belirlendi

0
100

tarım işçileri1Dörtyol Ticaret Odası Toplantı Salonunda bir araya gelen komisyon üyeleri bölge halkını yakından ilgilendiren bir karara imza atarak, Dörtyol ve Erzin ilçelerinde Turunçgil ve Zeytin bahçelerinde çalışan Tarım İşçilerinin ücretlerini belirledi.

Toplantıya Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Dörtyol Belediye Meclis üyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Mevlüt Coşkun, Erzin Belediye Meclis Üyesi Mitat Bozdağ, Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal, Erzin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Kargı,  Dörtyol Turunçgil Üreticileri Başkanı İlyas Çömüt, Erzin Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Cankat Karakurum, Dörtyol Ziraat Odası Başkanı Ali Abacı, Erzin Ziraat Odası Başkanı Ahmet Keskin,  Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay, Erzin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Soylu, Erzin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı M. Nuri Ulu ve İşkur İskenderun Şube Baş-kanı Mehmet Yüksel katıldı.

Komisyon bahçede yapılacak işin şekli, çalışma şartları ve verilecek ücretlerle ilgili 16 maddeden oluşan kararı imza altına aldı. Buna göre; Kesim işçisi yemek kendinden 38.00 TL, Küfe taşıma 40.00 TL, Bahçe işi işçik 45.00 TL, Budama ve Salma Sulama işçiliği 50.00 TL olarak belirlendiği açıklandı. Ayrıca 16 yaş altı çocukları ve 60 yaş üzeri işçilerin çalıştırılmaması için karar alınmış olup, 16 yaş ve üzeri çocuklar için 30.00 TL ücret verilmesi için karar alındığı, 16 yaş altı işçi çalıştırıldığı tespit edildiğinde yasal işlem yapılacağı ifade edildi.

Kararda bir dizi de yasaklar getirildi. Mola saatleri dışında telefon görüşmesi yapmak ve sigara içilmesi de yasaklar arasında yer aldı.

Erzin İlçe Kaymakamı İskender Yönden, komisyon kararının her iki ilçede faaliyet gösteren işçi çavuşlarına muhtarlıklara tebliğ edilmesi talimatı verdi. Herkesin bu karara uyması gerektiğini vurgulayan Yönden; “Bu önemli bir karardır. Aylardır bu karar üzerinde çalışılmakta, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Erzin Turunçgil Üreticileri Başkanı Cankat Karakurum ise; “Narenciyenin gerçek değerini bulması için önümüzdeki günlerde aynı komisyonun bir dizi çalışmalar yapacağını belirtmek istiyorum. Erzin’i simgeleyen narenciyenin kaderini birkaç simsarın eline bırakmayacağız. Fiyatı biz belirleyip tüccarla bire bir muhatap olacağız” şeklinde konuştu. Sedat İskenderoğlu/Dörtyol

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here