Tarih Hesap Sormaz, Sadece Yazar (3)

0
56

Değerli okurlarım, tarihin zamanı geldiğinde gerçekleri yazma konusundaki maharetini artık herkes biliyor. Tarih, eminim sporda da gerçekleri yazıyordur. Atılan bir golün ne denli önemli olduğunu anlatacaktır, günü ve zamanı geldiğinde. Düşünün ki bir futbol takımı 2-0 galip durumdayken beraberliğe düşüyor. Futbolda üç ihtimal de normal değil mi? bizde normal değil, tamamen anormal!

Beraberlik sonrası neler oluyor? Bir bakalım… Teknik Direktör, canı ciğeri beş para etmeyenler tarafından öylesine ufalanıyor ki, sanki o kişi insan değil, futboldan bihabermiş gibi davranılıyor. Ayrıntıya girmiyorum. Futbolcular yerden yere vuruluyor ve muhtemelen en büyük hakarete maruz kalıyorlardır. Tabi ki bunları hak etmiyorlar. Taraftarlar ise takımlarının hep başarılı olmasını istiyorlar, hak vermemek elde değil!

Ancak bir şeyi beceremiyoruz. Dövmek ise sevmenin orta noktasını bulamıyoruz! Bir yenilgi, her şeyin sonu olmamalı. Final oynanmış olsa bile. Bir galibiyet ile de her taraf tozpembe olmamalı, kupa kazanılmış olsa bile.

Balkın konuşması yapmak güzel de gözle görünen güzellikler varsa her kesimden alkış alırsın. Görünen o ki son 10 yılda yapılan uygulamaların, konuşma içeriği ile ters düştüğüdür. Söylemeden geçemeyeceğim, son 10 yılda bazı şeyler iyi gibi gözükse de bunlar iyi olmayanların altında ezildi ve yamyassı oldu. Yani hem buharlaştı, hem de fiziksel değişikliğe uğradı. Terör ve özgürlükler konusunda hep geriledik ve herkesin hatta bazı Afrika ülkelerinin bile gerilerinde kaldık. Futbolda da onlardan ileri olduğumuzu söyleyemeyiz.

Balkon konuşmaları güzeldir, herkese tepeden bakarsın, rahatlıkla ötekileştirmelerden söz edebilirsin. Şike konusunda UEFA’yı nasıl uyuttuğunu anlatabilirsin. Beceriksizlikten dolayı hayata veda eden binlerce insan için ‘Takdiri İlahi’ diyebilirsin, muhafazakâr bir milletiz, kabulleniriz ve hatta alkışlarız bile.

Bunların hepsini bir müddet dondurabiliriz! Öncelikle ve ivedilikle gerçekçi ve dürüst olmalıyız! Yollar, köprüler, özel hastaneler yağlı boyaya tabi tutulmamalı. İnsanların ‘En Değerli’ olduğunu anlamalıyız. ‘Doğruyu Söyleyenler, Bir Kez Korkarlar!’ bunu da bilmeliyiz. ‘Kefenin Cebi Yoktur’ buna inanmalıyız!

Özellikle başkaları bize “şair” diyebilmeli. Aslına bakarsanız sporda da diğer konularda da adam gibi adam olmanın ve öyle yaşamanın yolu birdir: Yalan söylememek, Dürüst olmak ve İnsanlara değer vermek… Geçtiğimiz haftalarda Kasımpaşa deplasmanda 1-0 yenildi ve Teknik Direktörün işine son verildi. Tarih bunu da yargılamaksızın aynen böyle yazacaktır. Haberiniz olsun!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here