Su Bağlantı Ücretleri Alınmayacak!

0
105

seyfi dingil14Başkan Dingil’den İskenderunlulara Bayram Hediyesi

Göreve geldiği günden bu güne kadar gelinen süre içerisinde yapmış olduğu ve yapmakta olduğu projeler hakkında bilgilendirme toplantısı yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kentin en büyük sorununun elektrik kesintileri olduğunu, bu konuda ileri zamanda ciddi çalışmalar yapacağını söyledi. İskenderunlulara bir müjde de veren Başkan Dingil; “550 TL’lik su bağlantı ücretinin büyük uğraşlarımız sonucunda hiç alınmamasını sağladık. Bu da İskenderunlulara bayram hediyemiz olsun” dedi.

Yeni İskenderun Hep Birlikte İnşa Edilecek

Belediye meclis salonunda geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen basın toplantısının hemen başında yaşanan elektrik kesintisi İskenderun’un en büyük sorununun ne olduğunu bir anlamda ortaya koymuş oldu. Başkan Dingil, elektrik sorunu ile ilgili ciddi çalışmalar yapılacağını vurguladı.

Toplantıda, hayata geçirdikleri ve geçirmeyi planladıkları projeleri de tek-tek anlatan Başkan Seyfi Dingil, yeni İskenderun’un hep birlikte inşa edileceğine işaret ederek; “Feyezan Kanalı İskenderun’un kanayan yarasıdır. Yıllardan beri orada sadece temizleme yapıldı. Biz göreve gelir gelmez oranın ıslahını istedik ve bunun için de çalışmalara başladık. Şuan için Feyezan Kanalı çevresinde peyzaj çalışması yapılarak etrafı ağaçlandırılacak. Bağlama denilen yerde de suni göl oluşturulup, burada mesire ve piknik alanı yapılacaktır.

Bununla beraber kentsel dönüşüme de başlanacak. Kentsel dönüşüm İskenderun’un kaderini değiştirecek bir projedir. Bununla ilgili karar bakanlıktan çıktı. Son safhaya gelindi. Oradaki ev sahipleri ile oturulup yerlerinin fiyatlarını birlikte belirleyeceğiz ve davul-zurna ile bu projeye başlanacak.

seyfi dingil15

İktidarın Desteğiyle Projeleri Hayata Geçiriyoruz

Bunun yanında, TOKİ, Rehberlik Araştırma Merkezi, üstün yetenekli çocuklar için destek projeleri, 112 Acil Servis, her mahalleye muhtarlık evi, fayton, piknik alanı, düğün salonu projeleri gibi birçok proje bizim dönemimizde hayat bulacak. Bunların hiçbiri de hayal değil! Yapıyoruz, yapacağız. Yeni stadyum için beldelerde yer tahsis ettik. Eski stadyum yıkılacak. İmara açılıp 25 bin kişilik çok kaliteli ve çok amaçlı yeni bir stat projesi çiziliyor onu da İskenderunluların hizmetine sunacağız. Kısaca iktidar gücü ile birçok projeyi hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Kanatlı Caddesinin de germe çadırlarla açık AVM’ye dönüştürüleceğine de değinen Başkan Dingil; “Altı mahallenin ortasında bulunan karayollarının yerini de yeni yaşam alanı yapıyoruz. Burada amfi tiyatrodan tutun, fitnes, kuru havuz, kermes alanı ve çocukların oyun alanları gibi yerler olacak. Yolları da ahşap olacak. Ayrıca normal bir müzenin aksine kentimizde daha büyük ilgi çekecek ‘Büyük İskender Müzesi’ yaptırıyoruz. Kaymakamlık Binasının yerini müze yapmak için gerekli izinler alındı. Bu müzeden dünyada 3 tane var. Dördüncüsü de İskenderun’da kurulacak. Eski adliye binası da müdürlüklerin içerisinde yer aldığı Hükümet Konağı olacak” şeklinde konuştu.

İskenderun’u Yeniden Kuracağız

MKÜ ile işbirliği içerisinde deniz müzesi ve akvaryumun da sahile yapılacağından söz eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kısaca İskenderun’un yeniden yapılandığını ve İskenderun’u yeniden kuracaklarını söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here