Spora Yapılanları Biliyoruz ama Eyleme Geçemiyoruz (2)

0
150

Değerli okurlarım, ülkemizde liglerin durumu hakkında bizleri mutsuz eden haberleri medyada okuyoruz ve de izliyoruz. Şunları artık çok normal sayıyoruz. Aslına bakarsanız, futbolun temiz olmadığı bir gerçek ve bu da Türkiye’ye ait, ülkemize özgü bir duruş değil. Dünya futbolu da zaman-zaman grileşebiliyor. Fakat o ülkeler aldıkları tedbirlerle bunun önüne geçebiliyorlar, yani tamamen caydırıcı olabiliyorlar. Biz Hariç!

Biz de, yakalansan bile fazla bir şey olmuyor, imamlar, demir bükenler “5 yıl, 8 yıl Avrupa’ya gitmezsek n’olur” diyerek basiretsizliklerini ortaya koyuyorlar bundan çekinmiyorlar bile… Sporun bir gelin ve zenginleşme kaynağı olmasına bağlı olarak sadece bu “Ayak Oyunu”nda değil, birçok branşlarda bile spor ahlakıyla bağdaşmayacak eylemlere tanık oluyoruz.

Ancak, ortada dönen, dolaşan paraların büyüklüğü sayesinde kimsede saf, temiz sporcu ahlakı kalmamış durumda. Dünyada milyarları, ülkemizde de milyonları ilgilendiren sporun belli çevrelerce siyasete alet edilmesi, sporseverler kadar bu işte dürüst çalıştığına inandığımız organizatörleri de oldukça rahatsız ediyor. Hani, serbest piyasa ekonomisi denilen ve sık-sık kullanılan bir kavram var.

Burada ayakkabı kutularından söz edilmiyor ama şöyle deniliyor; “zengin ol da nasıl olursan ol…” anlayışının geliştirdiği ve buna paralel olarak bir vecize daha var. “Benim Memurum İşini Bilir!” Çok ilginç bir ülkede yaşıyoruz, mübalağa etmiyorum. Birisi böyle olmasını istemiş ve meydanlarda söyledi.

Bir diğeri, benim dullarım, benim yetimlerim, benim öksüzlerim, benim kadınlarım, diyerek köşeyi döndü ve sonunda cumhurbaşkanı oldu. “Bana sağcılar cinayet işledi dedirtemezsiniz” diyen babayiğitten söz ediyorum. Şimdi de, bir imam çıktı ve yan-yan yürüyerek avazı çıktığı kadar bağırdı: Benim polislerim, benim valilerim, benim savcılarım, benim hâkimlerim… Geriye ne kaldı ki?

İmamın Yuduğu… Bu ifadeyi çocukluğumda sık-sık duyardım ya, ne anlama geldiğini bir türlü öğrenemedim. Meraklı olmadığım için sormadım. Bu konuyu bir imama sormam gerekiyor diye düşünüyorum. Benim Kasımpaşalı bir arkadaşım var, bu işlerde bayağı uzman ve de pişkin. Ondan sağlıklı bir yanıt alacağıma Allah’ın izniyle eminim. Bundan sonra gelen iktidar ne söyleyecek şimdiden merak ediyorum.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here