Belediye Meclisi Başı Dik Bitirdi!

0
82

belediye meclisi (21)Civelek; “Tarihe geçecek bir meclis! Halkın meclisi oldular, unutulmayacağız!” dedi.

Ercüment Kimyon, “Eğer gerçekten çok başarılı bir meclis ise, önümüzdeki dönem en azından yarısının mecliste olması gerekirdi!” dedi

Gündem maddesindeki konuları görüşmek üzere son kez toplanan İskenderun Belediyesi Meclisi, yine çok sesliliğe sahne oldu. Özellikle mülkiyeti belediyede olan kafeteryaların kiralama süresinin 3 yıldan 7 yıla çıkarılması ile ilgili bütçe komisyonu raporu, partilerin kendi arasında ayrılıklara neden oldu. Muhalefete rağmen, bu iki komisyon raporu meclisten geçti. Toplantı sonunda yapılan veda konuşmalarında duygusal anlar yaşandı.

Gündem dışı konuşan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Bu meclis tarihe geçti. Bizler 5 yıllık çalışma zarfında olası küresel iklim değişikliğine karşı İskenderun’u hazırladık. İskenderun en az hasarla atlatacaktır. Çünkü bunun önlemini aldık. İskenderun’da gerekli hayati işlemler yapıldı. Zaman zaman tartıştığımız anlar oldu ama hiçbiri de kişisel değildi, İskenderun halkı içindi. Bu meclis özgür meclisti. Herkes istediğini açıkça söyledi. Bundan sonra da dostça, kardeşçe birlikte yaşayacağız” dedi.

Başka kimse söz almayınca gündeme geçildi. Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonunun raporu, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi hakkındaki imar komisyonunun raporu oy birliği ile meclisten geçti. Gündem maddesinde bulunan mülkiyeti belediyede olan Petek pastanesinin yeri ve Emirgan Bulvar Kafe yerinin kiralama süresinin 3 yıldan 10 yıla çıkarılması ile ilgili önerge hakkındaki plan ve bütçe komisyonun 7 yıla çıkarılması yönündeki raporu tartışmaya neden oldu. Konu ile ilgili söz alan Meclis Üyesi Ercüment Kimyon; “Bu karar yok hükmündedir! Söz konusu yer belediye tasarruf alanı dışındadır. Burada alınacak karar Büyükşehir iradesine ipotek koymadır. Bu raporun siyasi ve rant olduğunu düşünüyorum” diyerek red vereceğini söyledi. Meclis Üyesi Erdinç Çelebi de; “Bu rapor siyasi açıdan etik değildir. Ama Ercüment Bey’in dediği gibi siyasi ve rant söyle mi de doğru değildir” dedi.

Konuyla ilgili söz alan Ali Çıtanak; “Rant söylemi abesle iştigaldir. Bu ve bunun gibi yerlerin İskenderun’a kazandırılması açısından kiralama süresinin uzatılmasında yarar vardır” dedi.

Meclis Üyesi Kamil Turan ise; “Kendi fikrimi söylemek gerekir ise, geçen mecliste bunun gibi tüm işletmeler için böyle bir karar alınacağı söylendi ama görüyoruz ki karşımıza yine sadece iki yer geldi. Uygun olmadığını düşünüyorum” dedi.

Meclis Üyesi Doğan Erten de; “Karşımıza sadece iki yer geldi. Diğerleri yok. Bu durum diğer kafeteryaları, itiraza ve hak aramak adına mahkemeye sevk edecektir. Sadece bir firmaya bunu yapmak doğru değildir. İhaleyi Petek alacak diye bir şey yok. Bu durum milletin iştahını kabartacaktır. Herkes orayı almak isteyecektir” derken, oylamada da evet oyu verdi.

Meclis Başkanı Civelek; “Bu meclis burada rant beklentisi içerisinde olmadan 5 yıl geçirdi. Bu son toplantıda da bu lekeyi sürdürmeyiz. Halkın meclisidir burası, halkın çıkarı önemlidir. Kimsenin ihaleyi alacağı da belli değildir” dedi. Meclise sunulan her iki rapor da 13 kabul ile meclisten geçti.

belediye meclisi (22)

Gündem maddelerinin görüşmeleri sonunda yine söz alan Meclis Başkanı Civelek; “Meclis bitti, tüm emeği geçenlere gönülden şükranlarımı sunuyorum! Ben mutluyum. Önemli olan işin sonunda ne denildiğidir. Unutulmayacağız. Belediye zengini yaratılmadı, halkın parası çarçur edilmedi. Altyapının iskeletini oluşturduk. Şuanda bünye sağlam, kıyafet giydirme kaldı. Onu da seçilirsem yapacağım” dedi.

Daha sonra söz alan Erdinç Çelebi; “Acısı, tatlısı ile bitti. Şahsım adına bilmeden kırdığım veya üzdüğüm biri var ise özür diliyorum. Birilerine hakkım geçtiyse helal olsun, hakkı geçenden de helallik istiyorum” dedi.

Grubu adına söz alan Doğan Erten de; “5 yılda yeri geldi kırgınlığımız oldu. Ama bunlar hep İskenderun için oldu. Kırıcı değildi, İskenderun’un geleceği için oldu” dedi.

Grubu adına konuşan Kamil Turan ise; “Zor bir beş yılla başladık. Yapılacak çok iş vardı, onları yaptığımız için de mutluyuz. 5 yıl İskenderun için çalışıldı. Görevimiz burada bitti ama biz yine sokaktayız yine birlikteyiz. Belediye Başkanımız Yusuf Civelek’in görevi boyunca partimizi en iyi şekilde temsil ettiği için de ona ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Ercüment Kimyon ise; “5 sene evvel bu salonları halk doldururdu. Oturacak yer yoktu. Ama maalesef halktan kopuk meclis sürdürdük. Canlı yayın ile meclis toplantılarının yayınlanmasını önermiştik olmadı. Kırgınlıklar ve tartışmalar bazen dozunu aşarak yapıldı. Ama hepsi halk ve kamu yararına yapıldı. İdare, meclisi getirdiklerini onaylamak için kullandı. Başkanım, bu meclisin başarılı olduğu söylüyorsunuz ama başarılı olsa idi yüzde 50’si önümüzdeki dönem bu mecliste koltuklarda olurdu. Ama sadece bir iki kişi listeye girebildi. Ayrıca başarılı veya başarısızlığın tek göstergesi 30 Mart’ta belli olacak” diye konuştu.

Meclis toplantısını izleyen Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Yaran da söz alarak; “5 yıl çabuk geçti. Hayatta önemli olan hoş bir seda bırakabilmektir. Ümit ediyorum ki, hepimiz hoş bir seda bırakabilmişizdir. Bu meclisi tebrik ediyorum. Olgun bir şekilde İskenderun için hizmet düsturuna sıkı sıkı sarıldılar. Tebrik ediyorum” dedi.

Meclis üyeliğinden istifa eden Bülent Akbay da; “Söz konusu 5 yılın hüznü burada yaşanıyor ama dışarıda umut güneşi var. Bugüne kadar eksik bırakılanlar için yeni doğmuş gibi mücadele etmeye devam etmeliyiz. Bununla yükümlüyüz. Herkes kendine yakışanı yaptı. Ama şu unutulmasın ki herkes en iyi muhasebesini kendi vicdanı ile yapmalıdır. Kimin ne söylediği değil, aynanın karşısına geçip kendinize baktığınızda ne hissettiğiniz önemlidir” derken, Reyhanlı, Cilvegözü ve Gezi olaylarında hayatlarını kaybedenleri andı.

Konuşmalar sonunda Meclis Başkanı Civelek, meclis üyelerine plaket takdim etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here