Spor ve Sağlıklı Düşünmek (5)

0
55

Değerli okurlarım, sporda, özel yaşamımızda, günlük işlerimizde yani hangi ortamda bulunursak bulunalım sağlıklı düşünmekte büyük faydalar vardır. Biz böyle düşünsek bile, ülkemizde ilkesiz, kalitesiz ve nohut kömür işleriyle uğraşan o kadar esnaf varken, bunlar tescilliyken üstelik… Neden birileri ortaya çıkıp da gerçekleri söylemiyor?

Bana öyle geliyor ki; zamanı geldiğinde, vefakâr sporseverler, sporcular, sayıları çok az da olsa bazı basın mensupları ne yapacaklar biliyor musunuz? Hem yandaş hem de paralı spor yazarlarını, boyutlarını aşarak suçlayacaklar. Neler diyecekler ben de merak ediyorum. O insanlara hakaret edilse hiçbir işe yazmaz. Çünkü onlar doya-doya alışkınlar hakaretlere. Sporseverler onları protesto için tribünlerde sırtlarını dönseler mesaj yerine ulaşır mı dersiniz? Bence Hayır! Onlar o hareketin ne olduğunu anlamazlar, bilemezler. Eğer anlasalar en önemli protesto şeklidir onlara sırtını dönmek…

Günlerden beri saydığım olumsuzluklarda azalma olmaz, aynen devam ederse, ligimiz yine eski bir lig olarak anımsanacak ama berbat ve kahrı çekilmez bir lig olarak yoluna devam edecek. İlkesiz ve basiretsiz yöneticilerin büyük bölümü, ilkeli davranır, ellerini taşın altına sokmaya çalışır ve bundan çekinmezlerse, futbolu katleden o anlı şanlı futbolcular da oynarken var olan, oynadığının karşılığını düşünmeyen ve insanlığa, sporculuğa değer verdiklerinde; tribünleri dolduran ve cefakâr, vefakâr diye nitelendirdiğimiz sporseverler de sağlıklı düşünerek, dil kondisyonlarını, şifai icraatlarını en düşük seviyede tutmaları halinde, yavan ve kısır futbolumuz da atılması gereken en büyük adımı atmış olur diye düşünüyorum.

Bu saydıklarımın hepsinin olması tabii ki mümkün değil. En azından bazıları olsun yine de yeter. Bunun için fair-play ilkelerine uymak şart! *Kazanmak için oyna, *Hakça oyna, *Kurallara uy, *Rakibine, hakemlere, seyircilere, herkese saygılı ol, *Mağlubiyeti vakar ile kabullen, *Futbolun menfaatlerini ileri götür, *Irkçılık, şiddet, uyuşturucu, rüşvet…bunlardan uzak dur. *Diğer oyunculara, bozucu baskılara direnmekte yardım et, *Futbolun itibarını düşürmeye çalışanların karşısında dur, *Futbolun saygınlığını savunan kişileri onurlandır.

Bu saydıklarım Fair-Play’in ilkeleridir, olmazsa olmazlardır… Ülkemizde Fair-Play var mıdır? Adalet Bakanlığı gibi vardır herhalde!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here